Hem Sport 15 juni närmar sig – NHL-lagen kan sno åt sig en rad SHL-spelare

15 juni närmar sig – NHL-lagen kan sno åt sig en rad SHL-spelare

förbi admin
0 kommentar

Det finns en ”risk” för SHL-klubbarna att bli av med kontraktsbundna spelare till NHL i alla fall till och med den 15 juni. Därefter är dörren mer eller mindre stängd för de flesta spelarna om de inte blir utköpta, vilket är väldigt sällsynt.

För att ge en bild av hur läget är har HockeyNews.se gått igenom spelare i SHL-lagen som har NHL-intresse runt sig och där det kan bli kontraktsskrivande med en NHL-klubb inom kort.

Brynäs
Inga heta rykten.

Frölunda
Max Friberg – har spelat både OS och VM den här säsongen och är därmed noggrant kartlagd av NHL-klubbarna. Skulle kunna fylla en roll i någon av de lägre kedjorna.

Färjestad
Efter att ha tappat Adam Ginning och Gustav Rydahl till NHL-klubbarna bör det vara lugnt, eller? Lagkaptenen Linus Johansson har spelat i OS och gjorde ett starkt slutspel och skulle kunna få ett lockande erbjudande i sista minuten.

HV71
Inga heta rykten.

Leksand
Oskar Lang – gjorde precis som Nils Åman bra prestationer i VM och har definitivt speeden för att spela på liten rink. Leksand har tappat Max Véronneau, Isak Rosén, Nils Åman, Calle Själin och Filip Cederqvist till NHL-klubbar under våren. Leksand hoppas få behålla Lang och kanske få hem en spelare som Emil Heineman under hösten.

Linköping
Inga heta rykten.

Luleå
Pontus Själin – lillebror Calle Själin har nyligen skrivit på för Florida och under SM-slutspelet fanns det NHL-scouter som pratade berömmande om Luleåbacken som “nästan aldrig fattade fel beslut eller gjorde misstag”. Steget till ett NHL-kontrakt är långt, åtminstone till ett envägskontrakt. Däremot kan det finnas klubbar som vill “chansa” med ett tvåvägserbjudande.

Malmö
Inga heta rykten.

Oskarshamn
Jiri Smejkal – gjorde ett riktigt bra VM i det tjeckiska lag som knep ett VM-brons i Tammerfors. Visade att han kan ta flera roller och ändå vara en producerande spelare. Men har han snabbheten för NHL?

Rögle
Anton Bengtsson – VM-debuterade med bravur och visade att han kunde spela i alla positioner och var riktigt bra både som center och forward. 29-årige Bengtsson väntar nog på ett envägskontrakt in i det sista.
Adam Tambellini – en av SHL:s främsta skyttar. Spelade OS för Kanada och visade även i Peking att han gör mål på internationell nivå. 27-årige Tambellini kan vara i ”riskzonen” för RBK.

Skellefteå
Jonathan Pudas – hade en bra OS-turnering med Tre Kronor och fick även spela VM. Med sitt spelsinne, fina skott och allt bättre defensiv har den 29-årige norrbottningen en hel del att erbjuda.

Timrå
Inga heta rykten.

Växjö
Joel Kellman – hade ett bra första VM med Tre Kronor och NHL-scouterna vet vad den tidigare San Jose-spelaren går för.

Örebro
Sakari Manninen – den finländske VM-guldhjälten är ännu inte klar för Örebro, men ryktas vara på väg, såvida han inte får ett envägskontrakt i NHL under de sista dygnen fram till 15 juni.

Du kanske också gillar