Hem Sport 16-åriga Alvar Myhlback tappade synen

16-åriga Alvar Myhlback tappade synen

förbi admin
0 kommentar

Stjärnskottet Alvar Myhlback stod för ännu en imponerande insats i spåren på lördagen. Den svenska förstaårsjunioren följde upp fredagens sensationella tredjeplats i sprint genom att visa vad han går för också på längre distanser.

Myhlback körde klokt, disponerade de 10 kilometerna väl och körde in på en slutlig åttondeplats, 27,7 sekunder bakom segraren Erik Rosjö och 18 sekunder från pallen.

Ett strålande resultat för en 16-åring som den här helgen för första gången får mäta sig med Sveriges bästa längdåkare.

– Det är ju det roligaste, jag har ju aldrig fått tävla tidigare, säger Myhlback.

– Det var helt okej i alla fall. Det kändes helt okej, men jag var lite sliten efter sprinten i går. Jag gör så bra jag kan och det var absolut ingen katastrof. Så jag är väl nöjd.

Han gav i alla fall allt han hade för dagen. Myhlback tog ut sig till den grad att det i slutet av loppet satte sig på synen.

– Jag kunde inte se någonting. Det blir så ibland. Jag får ont i huvudet och klarar inte av att se, det blir bara svart.

Någon oro kände han däremot aldrig. Alvar Myhlback har varit med om fenomenet förr, och kunde trots det uppenbara handikappet ta sig i mål.

– Det blir så ibland, när jag tar ut mig så kan det bli lite svårt att se och lite sådant. Men i sista svängen blev jag lite rädd nästan för jag såg ingenting, säger Myhlback.

– Det har hänt förut så det är lugnt. Det är lite obehagligt bara.

Talangens fina insatser har lyft frågan om han redan nu är redo för att bli uttagen i världscupen. Han skulle i alla fall inte tacka nej, medger han.

– Om jag skulle få åka i världscupen så har jag ju inga förväntningar på mig själv, men det är klart att det vore en väldigt bra erfarenhet, säger Alvar Myhlback.

Du kanske också gillar