Hem Sport 4-2 mot Norge i Mellerud

4-2 mot Norge i Mellerud

förbi admin
0 kommentar

Sverige tog hem P18-turneringen i Dalsland med en 4-2 seger mot Norge i sista matchen.
– Vi lyckas resa oss som individer och som lag efter några rejäla misstag i början av matchen. Vi har en period när vi inte alls får inte tag i Norge men vi tar oss ur den och jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger förbundskapten Viktor Eriksson.

Norge började klart bäst i matchen på Rådavallen i Mellerud, satte tuff press på Sverige och skaffade sig snabbt ett övertag i situationer en mot en. Utdelningen kom också tidigt – ett svenskt bolltapp i uppspelsfasen straffades omedelbart med 0-1 genom Erik Flataker i den åttonde matchminuten.

Ösregnet övergick snart i ett hällregn som gjorde planen mjuk och spelet hårt. Båda lagen satsade helhjärtat i närkamperna på ett underlag som kämpade för att hålla ihop. Spelmässigt hade Norge mest boll och något fler chanser, men Sverige fick ändå in en kvittering före halvtidsvilan genom Ahmed Amar Fatah.

– Norge äger det mesta av spelet men det står 1-1 så det är lugnt, sade Williot Swedberg i pausintervjun.
– Varje gång man tar i så halkar man, men det är samma för båda lagen. I andra måste ta vi kontroll och spela mer på deras planhalva. Vi får prata ihop oss nu och göra det bättre, sade Swedberg.

Och bättre blev det när regnet lugnade sig en aning i andra halvlek. Wilgot Marshage gjorde 2-1 från nära håll i inledningen av andra halvlek innan Norge kvitterade på straff. 
Marshage gjorde också 3-2 på ett distansskott efter en hörnvariant, och Williot Swedberg fastställde till slut 4-2 med ett mål på ren vilja i 95:e minuten.

Förbundskapten Viktor Eriksson om matchen:

– Vi är såklart väldigt nöjda med att vi vinner, och med att vi gör en i stora delar bra prestation. Extra kul är det ju när förutsättningarna är som dom är, att spelarna i båda lagen presterade på den här nivån på det här underlaget…  Det är imponerande.

– Vi lyckas också resa oss som individer och som lag efter några rejäla misstag i början av matchen. Vi har en period när vi inte alls får inte tag i Norge men vi tar oss ur den perioden och jag tycker att vi vinner välförtjänt.

– Sammanfattningsvis så har vi haft en bra vecka i här i Melleruds-skogarna. Vi har tränat bra, fått två bra matcher och verkligen fått ihop laget och gruppen. En bra samling och bra förberedelser för vårat kommande EM-kval, vi ser verkligen fram emot att tävla på riktigt i november.

.

Sveriges startelva: 1 Viktor Andersson – 17 Fredrik Nissen, 3 Peter Amoran, 4 Casper Eklund – 2 Felix Eriksson, 6 Wilgot Marshage [K], 8 Hugo Larsson, 5 Jonas Rouhi – 7 Williot Swedberg, 9 Richie Omorowa, 10 Amar Ahmed Fatah.

Ersättare: 12 André Picornell – 11 Shakur Omar, 13 Colin Farnerud, 14 Josef Al-Imam, 15 Markus Karlsson, 16 Vincent Sundberg, 18 Lukas Björklund, 19 Theo Bergwall, 20 Wilmer Odefalk.


Du kanske också gillar