Hem Sport Adrian Kempe skriver jättekontrakt med Minnesota Wild

Adrian Kempe skriver jättekontrakt med Minnesota Wild

förbi admin
0 kommentar

Det läckte ut redan i slutet av veckan att Kempe och Kings hade kommit överens, men några detaljer återstod att justera och först under söndagen  skrev han under avtalet.

Nya årslönen blir 55 miljoner kronor.

– Det är bra med pengar och det är resultatet av att jag hade ett väldigt bra år. Jag är väldigt nöjd. Längden på kontraktet tilltalar mig också, då är jag 29 år nästa gång jag ska förhandla och då är unrestricted free agent, säger Adrian från semestern i Stockholm, där han är tillsammans med flickvännen Sian Nickson.

Ska investera i hus

Han har hyrt hus år från år vid havet i LA-förorten Manhattan Beach, men nu är det dags för att investera i ett eget hus nära Stilla havet, där de flesta av lagkamraterna bor.

– Ja, jag åker nog över lite tidigare i år för att titta på hus att köpa där. Det vore skönt att ha allt klart i god tid före träningslägret i september, säger han.

LA Kings trejdade till sig anfallsstjärnan Kevin Fiala från Minnesota Wild nyligen och tanken är att han ska spela i vänsterforward i förstalinan med Anze Kopitar och Adrian Kempe.

– Kul att han kommer till oss. Fiala hade ett grymt år i Minnesota och kommer att passa bra in i vårat lag. Han är jäkligt skicklig och det vore sjukt kul att få honom som kedjekamrat nästa säsong.

Planen för sommaren

Hur väl känner ni varandra?

– Vi är bekanta med varandra. Vi är i samma ålder, gick i samma draft och har mött varandra nu under några år i NHL. Dessutom har jag träffat honom vid några tillfällen i Sverige under somrarna.

Hur ser resten av sommaren ut?

– Jag var i Kanada i tio dagar innan vi kom hit till Stockholm. Det blir säkert en sväng upp till Kramfors senare i sommar för att hälsa på släkt och vänner och då säkert ett stopp också i Sundsvall och Örnsköldsvik.

– Annars lite golf och annat avkopplande under semestern.

Hur firar du det nya kontraktet?

– Det blir nog något senare i veckan eller nästa helg här i Stockholm. 

Du kanske också gillar