Hem Sport AIK intresserat av Helsingborgs Omar Faraj

AIK intresserat av Helsingborgs Omar Faraj

förbi admin
0 kommentar

AIK kommer att förstärka truppen rejält inför nästa säsong.

Enligt Sportbladets uppgifter är anfallaren Omar Faraj en av spelarna som klubben ser över möjligheterna att värva in till 2023.

Nyligen meddelade både Sebastian Larsson och Mikael Lustig att de båda lägger skorna på hyllan efter nästa säsong. Duon lämnar ett stort tomrum efter sig i truppen och AIK kommer att behöva förstärka truppen rejält inför nästa år.

Utöver att Lustig och Lasson tackar för sig sitter Nabil Bahoui på ett utgående kontrakt och både Yasin Ayari och Bilal Hussein är aktuella att säljas utomlands då duon följs av flera utländska klubbar.

AIK kommer värva många spelare

Sportchefen Henrik Jurelius har också varit öppen med att det nog kan komma och hända rätt mycket kring AIK:s trupp både in och ut, inför säsongen 2023. Framför allt ska klubben ha en ny huvudtränare inför nästa säsong och Sportbladet har tidigare avslöjat att klubben har Henrik Rydström som huvudkandidat till tränarjobbet. Men det är oklart om klubben lyckas att värva Rydström från Kalmar FF, som just nu är med och slåss om en tredjeplats och där även Malmö FF är med i bilden kring Rydström.

Oavsett är arbetet med att hitta förstärkningar till AIK:s trupp redan igång och enligt Sportbladets uppgifter är en av de offensiva pjäserna som AIK tittar på Omar Faraj, 20. AIK var intresserades av den tidigare BP-spelaren innan han skrev på för Levante i Spanien förra sommaren. Nu är han utlånad till Degerfors, där han gjort elva matcher från start och tre mål och varit en nyckelspelare i laget som just nu innehar en kvalplats.

Vill försöka värva 20-åringen inför 2023

Nu ser AIK över möjligheterna att värva in Faraj till nästa säsong och de ser honom som en spelare som skulle komplettera John Guidetti på topp på ett bra sätt. Faraj kan spela så väl central anfallare som i rollen som nummer tio i den offensiva mittfältsrollen.

Farajs låneavtal med Degerfors går ut efter säsongen och då kommer 20-åringen att återvända till Levante, som just nu ligger på nionde plats i spanska andraligan. När Faraj skrev på för den spanska klubben låg de i La Liga. Både ett köp och ett inledande lån ska vara aktuellt.

Du kanske också gillar