Hem Sport AIK mot Hammarby • Bråk på läktaren efter derbyt

AIK mot Hammarby • Bråk på läktaren efter derbyt

förbi admin
0 kommentar

Derbyt mellan AIK och Hammarby avslutades med stökiga scener.

Fullt slagsmål utbröt på en del av Friends arenas läktare efter matchen.

– Alla tycker att det är jättetråkigt när det varit en sådan härlig inramning, säger John Guidetti.

Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby slutade 2–2 efter en händelserik match där bortalaget kvitterade två gånger om.

Inget lag fick fira någon seger med sin publik och i stället blev det slagsmål på läktarplats. Anhängare till de båda lagen drabbade samman intill Hammarbys läktarsektion och dessutom kastades pyroteknik åt båda håll.

Fördöms av Guidetti

John Guidetti – som gjorde matchens första mål – var besviken över händelserna på läktaren när han gästade Discovery Plus studio.

– Det är mycket barnfamiljer här, mina barn bland annat, och det är inte något jag vill att de ska se så klart, säger Guidetti.

Han pratade sedan vidare med Sportbladet efter matchen.

– Alla tycker att det är jättetråkigt när det varit en sådan härlig inramning och våra supportrar har varit helt fantastiska. Men det hände tyvärr i dag och vi hoppas att det inte händer igen, säger Guidetti.

AIK:s vd: ”Oacceptabelt”

Bråket avtog efter en stund men AIK:s vd Manuel Lindberg var bedrövad efter händelserna.

– Det är väldigt tråkigt för svensk fotboll tycker jag. Det är helt oacceptabelt och vi kommer självklart utreda vad som har hänt tillsammans med polisen. Om det var olyckliga omständigheter eller något i säkerhetsarrangemanget som har gått fel, säger Lindberg.

Han vet ännu inte hur och varför slagsmålet uppstod.

– Jag får höra vad matchrapporten och vad utredningen tillsammans med polisen säger. Det är tråkigt för svensk fotboll och helt oacceptabelt och vi kommer agera tillsammans med polisen.

Du kanske också gillar