Hem Sport AIK säljer Amar Ahmed Fatah för 50 miljoner kronor

AIK säljer Amar Ahmed Fatah för 50 miljoner kronor

förbi admin
0 kommentar

Mittfältstalangen Amar Abdirahman Ahmed är på väg att lämna AIK.

18-åringen flyger till Frankrike i helgen för att göra klart de sista detaljerna.

Sportbladet kan avslöja att City Football Group köper talangen för 50 miljoner kronor.

AIK är nära att göra en storförsäljning. Enligt uppgifter till Sportbladet återstår det bara en läkarundersökning innan Amar Abdirahman Ahmed blir klar för den franska klubben Troyes AC i Ligue 1.

Mittfältstalangen debuterade som 17-åring i allsvenskan och den tekniska spelaren drog tidigt till sig intresse från utländska klubbar. Efter en skada under försäsongen i år fick talangen vänta på sin första match från start men den 26 juni fick ”AAA” en plats i AIK:s startelva och tackade för förtroendet genom ett drömmål.

– Jag vet inte ens hur jag ska prata nu, sa 18-åringen efter succén.

Missar derbyt

Under sommaren har fler utländska klubbar, Inter, Bayern München och flera spanska klubbar, varit intresserade av mittfältstalangen.

Till slut föll valet på City Football Group, som bland annat är ägare i Manchester City, som har en klar plan för talangens utveckling.

Enligt uppgifter till Sportbladet flyger 18-åringen till Frankrike i helgen för att genomgå en läkarundersökning innan affären är helt i hamn. ”AAA” kommer därför inte vara tillgänglig till söndagens derby mot Hammarby.

Du kanske också gillar