Hem Sport AIK ute ur Europa – knackig offensiv räckte inte till

AIK ute ur Europa – knackig offensiv räckte inte till

förbi admin
0 kommentar

Med utgångsläget 0–3 behövde AIK jaga mål direkt. Inte minst märktes det på publiken som buade Slovackos målvakt för maskning så fort han lagt upp bollen för sin första inspark.

I Alexander Milosevic frånvaro startade Mikael Listig återigen i mittbackspar med Sotirios Papagiannopoulos. Till AIK-fansens lättnad fans dock John Guidetti tillbaka i startelvan.

AIK tog initiativet i matchinledningen och tryckte på framåt men lyckades inte nagla fast tjeckerna.

I den 28:e minuten kom den första vassa chansen för AIK när Erik Ring testade Slovackos målvakt Filip Nguyen med ett hårt skott på halvvolley som gick lite för rakt på.

AIK såg ut att sakna en plan för hur anfallsspelet skulle gå till. I sista tredjedelen fick man ofta nöja sig med inlägg från kanten. Med 0–0 i halvtid utan att ha skapat mer än ett eller två vassa lägen började det se mer och mer ut som en övermäktig uppgift för Stockholmarna.

Nicolas Stefanelli och Erick Otieno byttes in direkt i andra halvlek och den sistnämnda testade tjeckernas målvakt med ett skott som tippades precis över ribban av målvakten.

Redan i den 58:e minuten gick John Guidetti ut för Amar Abdirahman Ahmed. 18-åringen kom till skottläge nästan direkt men avslutet var lite för rakt på målvakten det med. Guidetti hade blivit aningen isolerad på topp även om man såg att anfallaren har aktioner i sig med bollen som inte finns hos andra i laget.

I den 75:e minuten kontrade Slovacko längs vänsterkanten. Bollen slogs in framför mittförsvaret längs marken och där var Vlasiy Sinyavskiy som kastade sig fram och tryckte in 1–0 till Tjeckerna.

Den fina start som Henok Goitom fick som tränare med en 4–2-vinst mot Norrköping kunde inte översättas mot europeiskt motstånd. Det var så klart en otacksam uppgift då 37-åringen inte ledde laget i förlusten i Tjeckien. Men med facit i hand hade nog AIK behövt varit ännu mer framlutade för att det skulle funnits en chans på Friends arena.

Förlusten innebär att AIK inte lyckades göra som Malmö och Djurgården och gå vidare till europaspel i höst.

Du kanske också gillar