Hem Sport AIK vinner dragkampen om Abdussalam Magashy

AIK vinner dragkampen om Abdussalam Magashy

förbi admin
0 kommentar

AIK vinner dragkampen om IFK Värnamos Abdussalam Magashy.

Enligt Sportbladets uppgifter har nu mittfältaren gjort sitt val – och väntas skriva på för klubben inom den närmsta veckan.

Det var i förra veckan som Sportbladet kunde avslöja att IFK Värnamos mittfältaren Abdussalam Magashy skulle lämna klubben och jagades av flera toppklubbar i Allsvenskan. IFK Götborg, IFK Norrköping och flera andra storlag var med i dragkampen om mittfältaren, vars kontrakt med IFK Värnamo går ut vid årsskiftet. Nu har också spelaren gjort sitt val.

AIK vinner dragkampen om Magashy

Och Magashy är nu muntligt överens med AIK om ett kontrakt och spelaren väntas skriva på för klubben inom den närmsta veckan om inget oförutsett inträffar. Parterna har varit i diskussioner under en längre tid och är nu överens.

Abdussalam Magashy, 24, var en nyckelspelare i IFK Värnamo säsongen som gick och spelade alla 30 matcher i allsvenskan och gjorde fyra mål och tre framspelningar. AIK har letare en central mittfältare efter att Sebastian Larsson lämnat klubben och ska också vara medvetna om att Yasin Ayari och Bilal Hussein kan säljas i vinter.

Nobbade flera storklubbar

Magashy ska också ha haft ett antal utländska alternativ, men där har spelaren varit tydlig med att han vill vara kvar i Sverige för att få svenskt medborgarskap.

Sedan tidigare är också AIK överens med FC Honkas ytter Rui Modesto, som även han väntas skriva på för klubben inom kort. Den 23-årige portugisen kan spela både yttermittfältare och så kallad wingback och gjorde sex mål och tio framspelningar i finska ligan förra året.

Du kanske också gillar