Hem Sport Alexander Jeremejeff har utköpsklausul – kan lämna BK Häcken

Alexander Jeremejeff har utköpsklausul – kan lämna BK Häcken

förbi admin
0 kommentar

Alexander Jeremejeff, 28, leder allsvenska skytteligan överlägset och drar till sig utländska klubbars intresse.

Men anfallaren har en fastställd övergångssumma i en klausul i kontraktet med Häcken.

– Jag känner mig trygg i dialogen med Alexander och hans rådgivare, säger sportchefen Martin Ericsson.

Med tio mål och tre målgivande passningar har Alexander Jeremejeff en mycket stor del i Häckens överraskande serieledning i allsvenskan.

Men frågan är hur länge han blir kvar i Göteborgslaget. Jeremejeff har tidigare varit öppen med att han återvände till Häcken i slutet av 2020 efter två tyngre utlandsår med Dynamo Dresden och Twente i ambitionen att snart kunna flytta utomlands igen.

Det nuvarande kontraktet med Häcken gäller till sista december 2023.

Axén avslöjade nyheten

I fotbollspodden Fans Corner berättade nyligen Discovery-experten Alexander Axén att Jeremejeff har en klausul i kontraktet med en fastställd lägre övergångssumma (än troligt marknadspris).

– Jag har lite inside på vad han kostar. Det är inte så mycket, sa Axén.

– Jag sticker ut hakan lite. Om inte han (Jeremejeff) får något utlandsäventyr så är det inte helt omöjligt att han hamnar i Hammarby, sa Axén vidare.

Uppgifterna om en fastställd övergångssumma har även Sportbladet tagit del av. Men det är oklart vilket det exakta priset är.

Sportchefen Martin Ericsson säger till Sportbladet om en eventuellt i förväg fastställd övergångssumma och intresset från Hammarby:

– Jag kommenterar inte detaljer i våra spelaravtal.

– Jag känner mig trygg i att jag har en bra och nära dialog med Alex och hans rådgivare, säger Ericsson.

Jeremejeff vill ogärna prata ytterligare om hans framtid i någon annan klubb.

– Jag förstår att frågorna ställs och det är positivt för mig eftersom det har gått bra. Förra året fick jag inte de frågorna… Men det har blivit lite för mycket om det senaste tiden, säger han till Sportbladet och hänvisar frågorna om hans avtal till Häcken och hans representanter.

Alexander Axén uppger att du kan hamna i Hammarby.

– Jag får kanske ta och lyssna på den där podden…

– Det är inget som har korsat mina tankebanor. Vi leder serien och jag skytteligan. Jag har fullt fokus på Häcken, säger Jeremejeff.

Oväntad nyckelpersonen

I Fans Corner-podden berömmer Axén den agent som genomförde kontraktsförhandlingen när Jeremejeff återvände till Häcken i slutet av december 2020.

– Det gäller för spelarna att vara lite smarta när de kommer hem och skriver kontrakt. Han hade en duktig agent som har inskrivet vad det ska kosta i så fall (om han ska flytta igen). Imponerande av agenten, säger Axén.

Under de tidiga åren i allsvenskan samarbetade Alexander Jeremejeff med agenten Patrick Mörk och advokaten Carl Fhager, hade Martin Dahlin bland annat under utlandsåren, Hasan Cetinkaya/Jonathan Chalkias strax efter hemkomsten för att nu ha landat i stall Markus Rosenberg.

Men ansvarig för förhandlingen vid återkomsten? Pappa Thomas Jeremejeff, enligt Sportbladets uppgifter.

Du kanske också gillar