Hem Sport “Alla som känner mig vet att jag är AIK”

“Alla som känner mig vet att jag är AIK”

förbi admin
0 kommentar

Det blev förlust med 4-2 borta mot AIK i årets sista match för Sirius, trots 2-0-ledning en bit in i första halvlek.

– Vi var modiga och började bra. Sen blev det tufft när de lyckades reducera och sen kvittera precis innan paus. De kom ut till andra halvlek och hade massa energi, säger Sirius-forwarden Christian Kouakou efter slutsignalen.

Kouakou gjorde Sirius 2-0-mål, och valde att inte fira mot sin gamla klubb.

– Det kändes väldigt självklart för mig. Jag har fått min fotbollsutbildning här och det är ledarna i AIK som gjort mig till den jag är. Jag fick mitt första A-lagskontrakt här och allt har varit AIK.

– Alla som känner mig vet att jag är AIK. Det var inte ens på tal att jag skulle fira. Jag visade respekt gentemot AIK.

Nu medger också Uppsala-lagets skyttekung att han lockas av en återkomst till AIK.

Vill du återvända hit någon gång?

– Det vore en fin cirkel att sluta. Men jag tillhör Sirius just nu. Sen är AIK en fin klubb och det är här jag växte upp. Så vi får se.

Kouakou säger att det inte finns något annat än en “vänskaplig” kontakt mellan honom och AIK. Konkreta diskussioner om en övergång har han inte hört någonting om.

Efter tolv mål i årets allsvenska är forwarden osäker på om han blir kvar i Sirius till nästa år.

– Svårt att säga. Det ligger i Sirius händer också. Jag har två år kvar på kontraktet. Men allt kan hända i fotboll. Kommer det ett attraktivt bud kanske Sirius accepterar det och då ställs frågan till mig.

Kouakou, som 2011 blev AIK:s då yngste debutant i allsvenskan någonsin, berättar att han fått höra från många svartgula supportrar att de vill att han återvänder till Gnaget.

– Ja, det är väldigt fina meddelanden som jag fått under året.

– Det är smickrande. Det ger en extra boost. Det betyder att jag gjort något bra. Det är klart att det lockar. Sen får vi se.

Under intervjun med Kouakou kommer AIK:s avgående vd Björn Wesström fram och hälsar på spelaren. Då passar han på att säga följande om Sirius-forwarden:

– Bästa spelaren jag sett i AIK:s knatteskola genom historien.

Du kanske också gillar