Hem Sport Allsvenskan 2022: Utländskt intresse för MFF:s Dennis Hadzikadunic

Allsvenskan 2022: Utländskt intresse för MFF:s Dennis Hadzikadunic

förbi admin
0 kommentar

Monsterbud från Saudiarabien, italienska lag på plats i Malmö och en portugisisk klubb i dialog med Rostov.

Enligt Sportbladets uppgifter är intresset stort för Dennis Hadzikadunic – som fortfarande står under avtal med sin ryska klubb.

Kontraktet med Malmö FF sträcker sig säsongen ut.

Till skillnad från Djurgården, Helsingborg och AIK som kontrakterade Rysslandsspelare fram till mitten av juni, signade Malmö FF ett låneavtal med Dennis Hadzikadunic över hela säsongen 2022.

I samband med presentationen betonade Hadzikadunic vikten av att vara tillbaka i just Malmö.

– Varje gång jag landar och tar tåget över bron är det en obeskrivlig känsla. Malmö är min stad. Jag älskar Malmö och Malmö FF. Det är laget som fostrat mig, sa den bosniske landslagsmannen i mars till klubbens hemsida.

Nu kan Sportbladet avslöja att flera klubbar följer 23-åringen nära – dels med tanke på de sportsliga prestationerna, dels med tanke på det oklara kontraktsläget med Rostov som fortfarande är belagda med sanktioner från Fifa.

Har fått ett jättebud från Saudiarabien

Bland annat ska Hadzikadunic erbjudits ett monsterkontrakt från en klubb i Saudiarabien – enligt Sportbladets uppgifter rör det sig om ett sammanlagt belopp över en treårsperiod som skulle göra både honom själv och familjen ekonomiskt oberoende. Däremot är spelaren själv inte övertygad om en flytt dit.

Även klubbar från Italien har specialstuderat mittbacken på plats i Malmö vid flera tillfällen, samtidigt som en portugisisk klubb hör sig för om hans situation direkt med Rostov.

Kontraktet med den ryska klubben går ut sommaren 2023. Någon möjlighet att bryta låneavtalet med MFF i sommar finns inte.

– Nej, det gäller hela året. Det var avgörande, säger sportchefen Andreas Georgson till Fotbollskåne.

I år har Dennis Hadzikadunic spelat elva av 13 allsvenska matcher för MFF.

Du kanske också gillar