Hem Sport Andrej Rublev portades i Wimbledon – nu är han klar för kvartsfinal i Båstad

Andrej Rublev portades i Wimbledon – nu är han klar för kvartsfinal i Båstad

förbi admin
0 kommentar

Med nöd och näppe tog sig ryssen Andrej Rublev vidare till kvartsfinal i ett blåsigt Båstad. Men Federico Coria sålde sig dyrt. Vid underläge 4–5 i ryssens serve bröt argentinaren tillbaka och tog setet till tiebreak. Men där var Andrej Rublev starkast och kunde vinna med 7–2.

– Det var väldigt blåsigt. Jag tror den enda gången jag spelat i liknande vind var här i Båstad 2016 i en Challenger, då var det samma typ av vind, säger världsåttan på en presskonferens efter matchen.

– I de här förhållandena kan du inte spela fritt som du normalt sett gör. Du behöver ta hand om bollen mer, serva långsammare vilket gör nivån mer jämn. För att slå Federico måste jag spela väldigt aggressivt och när jag inte kan det är det tufft att slå honom.

Vid flera tillfällen visade Andrej Rublev känslor på banan och kastade racket, men det var ändå inget emot hur han kände.

– Jag visade bara två procent av det jag hade inombords, säger han och skrattar.

Matchvinsten var världsåttans första sedan Roland Garros i början av juni då han nådde kvartsfinal. Eftersom Wimbledon och övriga turneringar i Storbritannien valde att stoppa ryssar och belarusier på grund av Rysslands invasion i Ukraina blev det bara en grästävling i Tyskland för Andrej Rublev.

Tennisen tillåter annars att ryssar och belarusier spelar på tourerna och i Grand Slam-turneringar, som neutrala idrottare. Däremot är de portade från nationstävlingar.

Under presskonferensen fick inga frågor ställas om kriget, men Rublev har tidigare uttryckt sina tankar. Efter en match i Dubai i februari sa han att ”Det som händer är väldigt hemskt. Man inser hur viktigt det är med fred i världen och att respektera varandra oavsett vad, för att vara förenade. Vi borde ta hand om jorden och varandra.”

Efter en match skrev han också ”No war please” som ett meddelande på kameran.

I stället för att åka till London som han brukar i slutet av juni har han varit i Barcelona och tränat. Men nu är han alltså tillbaka på tennisbanan som en vinnare.

– Att vinna är en känsla jag har saknat. Det är något du inte kommer känna någon annanstans. Alla tennisspelare jobbar för att kunna vinna matcher på touren för den här känslan är speciell.

24-åringen har redan tre titlar i år och jagar nu sin fjärde. I kvartsfinalen ställs han mot serben Laslo Djere.

Du kanske också gillar