Hem Sport Anna Amholt tvingas sluta – 22 år gammal

Anna Amholt tvingas sluta – 22 år gammal

förbi admin
0 kommentar

GP uppmärksammade Amholts situation i oktober förra året.

Då berättade hon om hur hon insjuknat i covid-19 i april 2020, och att hon fortfarande var långtifrån sitt normaltillstånd.

Hon berättade också om hur hon flera månader efter insjuknandet, och tecken på hjärtmuskelinflammation, kollapsade fullständigt när hon försökte träna igen.

– Jag fattade ingenting! Hjärtproblemen hade försvunnit då, men jag hade ju varit sjuk i åtta-nio månader och min kropp fungerade inte alls. En kväll fick pappa bära mig och mamma fick mata mig … Jag orkade ingenting och var helt färdig, sa hon.

Än i dag, två och ett halvt år senare, är hon fortfarande hämmad i sin vardag.

Därför väljer hon nu att avsluta sin ishockeykarriär endast 22 år gammal.

Ingen kontakt med klubben

– Jag har svårt att se att min kropp ska kunna prestera på den nivån igen. Målet är bara att få någon slags vardag, säger hon i en intervju med Radiosporten.

Hon berättar om hur vardagen ser ut nu för tiden:

– Jag klarar knappt av att gå upp och ner för trapporna i dagsläget.

Amholt, från Göteborg, tog guld med landslaget på ungdoms-OS och kallades 2019 upp till seniorerna som 19-åring. Hon spelade senast i HV71, som hon berättar att hon haft skral kontakt med sedan insjuknandet.

– Jag har inte hört ett ord från dem egentligen. De ville mer kolla läget om jag kunde spela. Till slut satte jag ner foten och berättade att ”det här kommer inte gå”, säger Amholt till Radiosporten.

LÄS OCKSÅ: Anna Amholt sjuk i ett och ett halvt år

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar