Hem Sport Annemiek van Vleuten tog VM-guld i cykel med bruten armbåge

Annemiek van Vleuten tog VM-guld i cykel med bruten armbåge

förbi admin
0 kommentar

Den snart 40-åriga nederländskan kröner en fantastisk säsong med ett VM-guld.

van Vleuten har vunnit årets tre stora etapplopp, Tour de France, Giro d’Italia och Spanien runt, men få trodde att hon skulle gå först över mållinjen i linjeloppet i Wollongong efter en krasch i lagtempotävlingen i onsdags.

van Vleuten bröt ett ben i armbågen och det var först oklart om hon skulle komma till start, men nu kunde van Vleuten ta sitt andra VM-guld i linjelopp.

Hon gjorde det tack vare en taktisk triumf. Tolv cyklister var samlade den sista kilometern innan mål. Då attackerade nederländskan i rätt ögonblick, vilket tog de andra på sängen och hon cyklade i ensamt majestät över mållinjen.

– Jag kunde inte spurta med armbågen, så jag var tvungen att attackera bakifrån. Det var min enda chans. Så jag väntade på mitt läge, säger hon i segerintervjun.

VM-loppet över 160 kilometer kördes bitvis i ösregn, vilket gjorde banan svårbemästrad. Caroline Andersson var den mest synliga svenskan i loppet. 21-åringen var i början loss i en lång utbrytning i flera mil tillsammans med två andra cyklister, däribland, brittisk-svenska Elynor Bäckstedt. Men trion blev inhämtad med nästan 70 kilometer kvar.

Nu blev Julia Borgström bästa svenska på 62:a plats, drygt tolv minuter från täten.

Du kanske också gillar