Hem Sport Armand Duplantis nobbar svenska VM-boendet

Armand Duplantis nobbar svenska VM-boendet

förbi admin
0 kommentar

Universitetsområdet som är utövarnas hemvist under VM i Eugene är till det yttre ganska idylliskt. Stora, gröna träd radar upp sig längs gatorna som kantas av såväl större studentboenden som gulliga små trähus. 

Det finns flera lummiga grönområden som befolkas av atleter som passar på att ta en kaffe eller bara vilar efter dagens träning. 

Men det är alltså bara till det yttre. Inuti de större studentboendena – där de svenska VM-stjärnorna bor under mästerskapet – är verkligheten en annan. 

Kajsa Bergqvist om svenska VM-boendet: ”Fängelsekänsla”

Rummen är inredda med endast två tältsängar, två skrivbord och två garderober. Utövarna måste dessutom dela både badrum och duschutrymme med flera andra som bor i samma korridor. 

Förbundskapten Kajsa Bergqvist skrattar till när boendet kommer på tal. 

– Om man ser till helheten, alltså arrangemanget som är här, så är det bra. Allting är väldigt nära och maten har varit fantastisk. Det är en jättefin buffé och allting. Då kan man ta det väldigt spartanska rummet, säger hon. 

– För det kan inte bli mer spartansk än vi bor, det tror jag inte är möjligt. 

Det är lite fängelsekänsla?

– Ja. 

Armand Duplantis nobbar svenska boendet – bor på eget hotell

Men inte alla utövare behöver bo så här. Skojätten Puma har arrangerat så att vissa av deras atleter får egna hotellrum. Däribland Norges Karsten Warholm, Italiens Gianmarco Tamberi – och Armand Duplantis. 

Något som bekräftas av både Pumas globala PR-chef Gudrun Caemmerer och Kajsa Bergqvist. 

Var det på Mondos egna initiativ? 

– Ja, säger Bergqvist.

Hur ser ni i förbundet på att en utövare bor på hotell och att resten bor i korridor?

– Vi vill att alla aktiva ska optimera sina förberedelser och möjligheter och Mondo är inte den enda i truppen som har ett annat upplägg. Samtidigt tycker jag att det är viktigt med gemenskapen i laget. Så även aktiva som bor utanför byn kommer att vara med på lagsamlingar och aktiviteter. 

Armand Duplantis är ännu inte på plats i Eugene och går in på VM först den 22 juli, då herrarnas stavkval avgörs. Finalen hålls på VM:s avslutningsdag, den 24 juli. 

De andra två svenskarna som har annat boende är maratonlöparna David Nilsson och Hanna Lindholm. 

LÄS MER: Stor guide till friidrotts-VM – program, trupp och tider

TV: Ukrainskans attack mot Ryssland

Du kanske också gillar