Hem Sport Armin Gigovic klar för Helsingborgs IF

Armin Gigovic klar för Helsingborgs IF

förbi admin
0 kommentar

Armin Gigovic.

Nu är det klart. Enligt Sportbladets uppgifter har Armin Gigovic bestämt sig för att spela för Helsingborgs IF.

Därmed får klubben ett välkommet tillskott inför den allsvenska premiären.

Att Gigovic skriver på för Helsingborg väntas bli officiellt inom kort.

Det var för en dryg vecka sedan som Sportbladet skrev om att Armin Gigovic var högaktuell för en återkomst till Helsingborgs IF och att spelaren hade klubben som förstaval om han skulle återvända till Sverige. Sportchefen Andreas Granqvist hade då också goda förhoppningar om att värva in spelaren, trots att mittfältaren hade ett par intresserade klubbar från framför allt Nederländerna som kontaktat spelaren och att flera toppklubbar i allsvenskan hört sig för angående mittfältaren.

19-åringen hade då, precis som alla andra svenskar som spelar i den ryska ligan, pausat sitt kontrakt och var hemma i Sverige och tränade med Helsingborgs IF, som han lämnade för Rostov för ett och ett halvt år sedan. Enligt Sportbladets uppgifter har nu också spelaren gjort sitt val.

Premiär på lördag

Och det blir en återkomst till Helsingborgs IF och allsvenska, vilket Expressen var först att rapportera om. Parterna är muntligt överens om att Gigovic spelar i klubben och därmed så går han på på lån från Rostov fram till den 30 juni. Helsingborgs IF möter Hammarby på bortaplan på lördag i den allsvenska premiären och att Gigovic skriver på för den allsvenska nykomlingen väntas bli officiellt inom kort.

När Helsingborg sålde Gigovic till Rostov i oktober 2020 beskrevs affären dom en av de största affärerna i klubbens historia.

– Affären ger oss kortsiktigt andrum men kommer inte att täcka upp för hela corona-effekten, framför allt inte för effekterna det bär med sig till 2021 och 2022. Vi har också åtaganden gentemot intressenter som tidigare hjälpt klubben och är glada att kunna ge dem den ersättning de har rätt till efter sin investering i klubben.

– I den situation vi befinner oss i är det en affär som alla parter är nöjda med och vi önskar Armin stort lycka till, sa HIF:s ordförande Krister Azelius till klubbens officiella hemsida när övergången blev officiell.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Du kanske också gillar