Hem Sport Athletic: Arsenal på väg att värva Jesus

Athletic: Arsenal på väg att värva Jesus

förbi admin
0 kommentar

LÄS ÄVEN: City överens med Leeds – köper loss Phillips för över 500 miljoner


Erling Braut Haaland är klar för Manchester City och förväntas lägga vantarna om den centrala forwardspositionen nästa säsong. Framtiden har därmed varit osäker senaste tiden för Gabriel Jesus, 25, som har ryktats vara på väg bort från den regerande Premier League-mästaren.

Och nu kommer uppgifter som gör gällande att brassen har gjort klart med en ny klubb.

Det är ansedda The Athletic som rapporterar att Manchester City är överens med Arsenal om en övergång för Jesus. Enligt uppgifterna har parterna enats om en övergångssumma på 45 miljoner pund, motsvarande knappt 560 miljoner kronor.

Tidningen hävdar vidare att Arsenal nu är i kontakt med Jesus representanter för att komma överens om de personliga villkoren i kontraktet, vilket blir det sista steget innan övergången kan genomföras. Men av allt att döma kommer 25-åringen fortsätta karriären i London.

City-forwardens agent Marcelo Pettinati har tidigare bekräftat att Arsenal är ett intressant steg.

– Vi har fört samtal med Arsenal om Gabriel Jesus. Vi gillar deras projekt så det är en möjlighet som vi diskuterar, sa Pettinati i maj enligt transferjournalisten Fabrizio Romano.

Totalt har Gabriel Jesus gjort 95 mål samt 46 assist på 236 matcher i City-tröjan. Brassen, som har ett år kvar på sitt kontrakt, värvades från Palmeiras i januari 2017.

Du kanske också gillar