Hem Sport Avalanche målvakter lär av varandra inför Stanley Cup-finalen

Avalanche målvakter lär av varandra inför Stanley Cup-finalen

förbi admin
0 kommentar

Darcy Kuemper eller Pavel Francouz i Colorado Avalanche mål i Stanley Cup-finalen? Osäkert just nu.

– Det handlar bara om att göra sig beredd… det är inte svårare än så, säger Pavel Francouz.

Den 32-årige tjecken fick hoppa in när den jämnårige kanadensaren Darcy Kuemper skadades knappt halvvägs in på den första matchen i finalen i Western Conference mot Edmonton Oilers. Francouz var stabil när Avalanche vann med 4-0 i matcher.

Colorados båda målvakter är konkurrenter. Men också kompisar.

– Vi drar verkligen åt samma håll. Vi kan prata om allt… om hockeyn eller det som är utanför hockeyn. Han är alltid bra att ha att göra med, det är kul att vara med honom, säger Pavel Francouz om Darcy Kuemper.

Duon har fått hård grillning av lagets finländske målvaktscoach Jussi Parkkila.

– Han är verkligen en perfektionist. Han bryr sig om varje liten detalj. Han kan vara rolig och positiv, men han drar en skarp gräns där. Varje gång han går in på isen är det allvar; då handlar det om att göra oss bättre. Han har allt det som krävs för att vara en fantastiskt bra målvaktscoach.

Colorados spelare följer naturligtvis intresserat slutspelsserien mellan regerande mästarlaget Tampa Bay Lightning och New York Rangers (3-2 i matcher just nu), serien som ska ta fram Avalanches motståndare i Stanley Cup-finalen.

 

[De senaste nyheterna från serien mellan Rangers – Lightning]

 

Avalanche, som förstås är mer uppmärksammade än vanligt; det är stora supporterskaror som följer varje träning:

– Det är ju jättekul att människor kommer till rinken nu. I det här vädret borde man ju träna vid poolen, skrattar Pavel Francouz efter träningspasset på fredagsförmiddagen. Vi jobbar alltid hårt på träningarna, men när det är publik på läktaren så bjuder man ju till; då är man inte lat.

Du kanske också gillar