Hem Sport Avalanches trygghet en säker grund inför match 4

Avalanches trygghet en säker grund inför match 4

förbi admin
0 kommentar

Colorado Avalanche föll tungt i den tredje matchen av Stanley Cup-finalen. Siffrorna under natten mot tisdag, svensk tid, skrevs till 6-2 för Tampa Bay Lightning. Men förlusten till trots finns det inga skäl till oro i Denverlaget.

Video: Lightning tillbaka efter seger med 6-2 i match 3

Ett mentalt starkt Colorado vänder snabbt blad.

När Tampa Bay Lightning fick luft under vingarna i konferensfinalen mot New York Rangers gick det till slut undan. Riktigt så lär det inte gå i finalen. Inte om Colorado Avalanche har något att säga till om. 

Kollektivet Avalanche har gått igenom en del på vägen hit.

– Det räcker att se tillbaka på serien mot St Louis. Vi hade några besvikelser i den serien där vårt spel inte motsvarade vår potential. Det var inte så att allt var dåligt men det var inte bra nog och killarna tog det personligt. Vi studsade tillbaka i båda lägena och vann på bortaplan. Det ligger färskt i killarnas minne. Vi pratade om det i den serien och vi pratade om det i match 4 mot Edmonton, där låg vi under, sa tränaren Jared Bednar under tisdagens presskonferens.

Video: Lehkonen avgör på övertid när Avalanche når final

Avalanche förlorade två matcher mot Blues och även om de svepte Oilers var de illa ute i den fjärde matchen. Och när backen Erik Johnson skulle bryta ner måndagens match var det inte med uppgivenhet. Det var med en väl rotad trygghet i det kollektiv han är en del av.

– Vi tror på varandra. Vi tror på det som har tagit oss hit, den process vi genomgår för att försöka vinna Stanley Cup. Vi känner inte att vi gjorde en jättedålig match igår. Det var några oturliga situationer som gick deras väg och när vi gjorde misstag hamnade pucken i vårt mål. Så kan det vara vissa kvällar. Vissa kvällar har man tur med sådana studsar och igår hade vi inte den turen. Vi skapade tillräckligt mycket för att göra tillräckligt många mål för att vinna. Vi förvaltade inte de lägena och istället hamnade pucken i vårt mål.

Gårdagen är ett minne blott och när vi blickar framåt kan Avalanche snart kanske få en nyttig förstärkning i Nazem Kadri, som inte spelat sedan den 4 juni på grund av en skadad tumme. 

– Han har gjort fina framsteg och är tillbaka på isen igen idag. Han ska vara med de killar som tränar idag. Han verkar bli bättre för varje dag som går och jag tror att han kan vara ett alternativ för oss vid något tillfälle. Hur snart vet jag inte, sa Bednar. 

Tränaren gav även en uppdatering på svenske Andre Burakovsky:

– “Burky” har inte anslutit till laget. Han får behandling hemma i Denver och jag tror att om han inte är på is idag så är han det imorgon.

Oavsett om Burakovsky eller Kadri spelar i nästa match eller ens alls är det Colorado som fortfarande leder serien. Att resa till Tampa är inte bara att åka och hämta segrar. Speciellt inte när Lightning fallit i två raka matcher. 

– Vi visste att det skulle vara svårt att vinna båda matcherna här. Sättet de spelar på hemma och sättet de svarar upp på efter förluster…. Vi visste att de skulle komma med sitt bästa. Vi hade kunnat ha 2-0, 3-0 tidigt. Men det var en knapp offside, bara några centimeter. Sedan missade Compher öppet mål. Vi hade kunnat komma därifrån i en bra sits men ibland går det åt andra hållet. Man får ge dem beröm. De drog nytta av sina lägen och förvaltade deras chanser. De gjorde en bra match, sa Erik Johnson. 

En annan Johnson, Jack i förnamn, återvände till det Bednar pratade om – tron på sig själva.

– Vi är fokuserade på vårt mål. Vi låter inget påverka oss från att uppnå våra mål. Det finns ingen anledning för oss att svikta mentalt. Vi gjorde många bra saker under långa perioder i gårdagens match. Det finns ingen anledning att vara frustrerad eller tveka mentalt. Vi ska ladda om och är redo att köra igen, sa han.

Nu väntar ännu en match i Amalie Arena innan Avalanche vänder hemåt till sin borg i Denver. Avalanche trodde inte på en enkel serie. Men de tror på sig själva.

– Vi ihärdiga och mentalt starka och jag tror att många killar kommer att höja sig. VI är redo för imorgon, sa Bednar, som för övrigt inte ville kommentera vem han avser starta i mål i den fjärde finalen. 

Och när Erik Johnson sammanfattade förutsättningarna i matchserien var det inte med arrogans. Det var med en väl rotad trygghet i det kollektiv han är en del av:

– Vi är fortfarande i förarsätet, det är vi som leder med 2-1, avslutade han.

 

[De senaste nyheterna från Stanley Cup-finalien mellan Lightning-Avalanche]

 

Du kanske också gillar