Hem Sport Axel Björnström hjälte – bröt näsan i kvalsegern

Axel Björnström hjälte – bröt näsan i kvalsegern

förbi admin
0 kommentar

Axel Björnström blev stor hjälte för AIK när han satte 2-0-målet i returen mot Vorskla Poltava i förlängningen. Målet gör att AIK är vidare till den tredje kvalomgången. 

Målet blev minst sagt omdiskuterat efteråt, då många upplevde att Poltava-målvakten räddade på mållinjen, men målet godkändes. 

– Min känsla var att det var mål, men jag blir mer och mer osäker, säger målskytten själv.

Och det var inte den enda snackisen kring Axel Björnström den här kvällen. I slutet av matchen krockade AIK-spelaren med en motståndare och slog ansiktet. Han kände direkt att något var fel med näsan i samband med situationen.

– Ja, jag kände direkt att den stack åt ett helt annat håll. Jag vet inte, jag fick bara hans bakhuvud mot min näsa. Det kändes inte som en jättesmäll, men den måste ha träffat olyckligt, säger Björnström.

Det var ingen tydlig foul?

– Nej. Det kanske blir så när man är kortare i nickdueller, då hamnar man annorlunda i duellerna.

John Guidetti kallade dig game six I NHL-playoff, håller du med om den bilden?

– Ja, jag har redan blivit av med en tand, då kan jag lika gärna bli av med en näsa också. Man ska ha lite ärr i livet, då har man levt, säger Björnström.

Axel Björnström fick fira som matchhjälte tillsammans med supportrarna och sin sneda och blodiga näsa efter segern.

– Jättekul, det har jag väntat på länge. Ända sedan jag kom till AIK har jag kämpat och krigat på, jag brukar göra mycket poäng, men det har gått lite i stå poängmässigt. Jag har bidragit på andra sätt, men det är skönt att jag får bidra med ett mål. Det har jag väntat på, säger han.

TV: Extrem ökning av inkastade föremål i allsvenskan – få straffas

Du kanske också gillar