Hem Sport Badou Jack vann på delat domslut i Jeddah

Badou Jack vann på delat domslut i Jeddah

förbi admin
0 kommentar

Svenske världsstjärnan Badou Jack vann på delat domslut över Richard Rivera i Jeddah, Saudiarabien, och kan vara bara en match ifrån en VM-match i sin tredje viktklass.

Men det blev en seger som kommer att få ett efterspel.

Tidskontrollanten missade att klocka av åttonde ronden som fick boxas i tre minuter och 58 sekunder i stället för att klockan stannade efter tre minuter.

I de 58 sekunderna var Badou Jack som bäst i hela matchen. Kanske var det rentav sekunderna som avgjorde till hans fördel i den jämna matchen.

Två domare dömde till Badou Jack som träffade renast och hårdast. En till Rivera som vevade på och slog fler slag men som oftast träffade på Jacks gard.

– Han har en väldigt annorlunda stil och var svår, sa Badou Jack efter matchen.

Badou Jack mot Richard Rivera.

”Trodde på domarsystemet”

Samtidigt tyckte han att han presterade tillräckligt för att få en titelmatch i cruiservikt snart. Med sina VM-titlar i supermellanvikt och lätt tungvikt siktar Badou på att bli den förste i proffshistorien som tar en trippel i viktklasserna under tungvikten.

– Absolut. Och vi ska göra det bättre nästa gång, sa Jack.

Richard Rivera, som var obesegrad efter 21 matcher före matchen, var besviken efter förlusten.

– Jag trodde på domarsystemet, att det skulle skipa rättvisa. Jag skulle älska en returmatch men jag tror inte att en sån som han (Badou Jack) vill ha en. Han vet att jag vann och jag kommer att bli världsmästare, sa Rivera.

Med tanke på det grova misstaget i åttonde ronden kan det bli så att en returmatch tvingas fram.

Badou Jack.

Du kanske också gillar