Hem Sport Baidoo brände straff när Elfsborg och Degerfors kryssade

Baidoo brände straff när Elfsborg och Degerfors kryssade

förbi admin
0 kommentar

Degerfors har kämpat i botten hela den här säsongen. Sedan premiärförlusten mot Djurgården, 3-1, har laget aldrig varit på säker mark – antingen har man legat på direknedflyttning eller negativ kvalplats.

Nu var Värmlandslaget ytterst nära att kliva över strecket till säker mark för första gången den här säsongen. Men en inhoppande Oscar Aga snuvade Degerfors på segern.

Hemmalaget på Borås Arena var spelförande i den första halvleken och skapade chanser för att spräcka nollan, bland annat hade succéspelaren Michael Baidoo en cykelspark som gick i stolpen, men ställningen i paus var 0-0.

– Vi kommer inte upp i nivå. Det är lite mycket slarv och de får lite för enkla chanser, sa Elfsborg-yttern Jacob Ondrejka i till Discovery+ paus och fortsatte:

– Vi är inte tillräckligt skarpa i sista tredjedelen. Hoppas det kommer till nästa halvlek.

Gustaf Lagerbielke, som är utlånad från Elfsborg till Degerfors, trivdes med att spela mot sina “gamla” lagkamrater.

– Väldigt kul. Det är kul att spela fotboll. Och på Borås Arena också, sa han till Discovery+ i paus och fortsatte:

– Jag tycker vi spelar bra. Vi vågar hålla i den, vågar hitta ytorna mellan mittfältet och backlinjen och lite bakom backlinjen också. Sedan är det så att när vi slarvar måste vi vara snabbare hem. De gillar att kontra. Lite mer fokus där. Annars en bra halvlek.

Degerfors tog ledningen efter halvtid. I den 58:e minuten vispade Diego Campos in 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Och det såg länge ut att räcka för seger.

Men Elfsborg, som tryckte på något enormt, fick till slut utdelning. Norrmannen Oscar Aga, 21, hoppade in och knoppade in 1-1 i den 84:e minuten. Det var hans första mål i allsvenskan.

I matchens absoluta slutskede fick Elfsborg straff. Baidoo stegade upp till bollen, men sköt högt, högt över. Efter missen fick han tröst av sina lagkamrater.

Mötet slutade 1-1.

– Vi skapar många chanser och klarar av att spela vårt spel till en viss grad. Vi pressar på bra i slutet. Synd att Michael bommar den straffen, men vi har fler chanser till att vinna, säger Aga till Discovery+.

Degerfors kapten Sebastian Ohlsson:

– Det är väl en halv förlust. Men samtidigt, som det såg ut i andra, är det kanske rättvist. Jag vet inte, säger han till Discovery+.

Elfsborg är för tillfället kvar på sjunde plats med sina 37 poäng. Laget har en match mer spelad än IFK Göteborg som närmast jagar på åttonde plats.

Degerfors är kvar på kvalplats med 23 poäng. Upp till Varbergs Bois som ligger precis ovanför strecket skiljer det två poäng. Bois kan göra ett miniryck på lördag om laget vinner botttenmötet med Helsingborgs IF.

Startelvor:

Elfsborg: Valdimarsson – Strand, Holmén, Väisänen, Strand – Boateng, Rømer, Baidoo – Ondrejka, Gudjohnsen, Alm.

Degerfors: Gal – Bouzaiene, Lagerbielke, Ohlsson, Gyau – Salmon, Gravius – Bertilsson, Djurdjic, Campos – Faraj.

Du kanske också gillar