Hem Sport Bandas firande – hyllade Mwepu: “Blev helt förkrossad”

Bandas firande – hyllade Mwepu: “Blev helt förkrossad”

förbi admin
0 kommentar

Djurgården-mittfältaren Emmanuel Banda spelade under torsdagskvällen från start i 4-2-segern mot Gent på hemmaplan i Europa Conference League-gruppspelet, och blev strax före halvtid målskytt till 3-0. Då valde zambiern att fira med en hälsning till en landsman.

Banda drog upp sin matchtröja, och hade en annan t-shirt under med texten: “Fortsätt vara stark, Comps”. Det var en hälsning till hans zambiske landsman och förre Brighton & Hove Albion-spelaren Enock Mwepu, som tidigare i veckan tvingades avsluta sin karriär på grund av en ärftlig hjärtsjukdom.

– Det var en gest till min kapten i landslaget. Han har tvingats sluta med fotboll på grund av hjärtproblem, så jag vill att han ska veta att jag stöttar honom och att vi är tillsammans i det här. Vi är vänner och vi stöttar honom. Jag är glad över att jag gjorde mål och att jag kunde visa stöd, även om jag är här och han är i England, säger Banda. 

Vet du om han sett ditt meddelande?

– Jag vet inte, kanske ser han det i dag eller i morgon. Han kommer se det. 

Banda menar att det var tufft att ta del av nyheten om Mwepu. 

– Det var förödande. När allt började var jag med honom i landslaget och jag såg allt, men jag trodde att han skulle bli bra. När jag hörde om nyheten blev jag helt förkrossad. Jag är glad över att jag kunnat prata med folk i klubben och det har även hjälpt mig att ta mig igenom det. Jag har tänkt på det, så det har hjälpt mig att prata om det. 

Banda har numera daglig kontakt med Mwepu för att stötta vännen.

– Jag pratar med honom nästan varje dag och skickar meddelanden. Det har varit överväldigande senaste dagarna, och alla vill prata med honom. Jag är glad över att han svarar på mina meddelanden och vi pratar om hur han mår. 

Var du säker på att du kunde spela i kväll?

– Jag dök upp, den här typen av grejer kan hända i fotboll och det får man ställa sig in på, även om det är tufft. Jag är glad över att jag kunde göra mitt bästa i den här matchen. 

Banda och Mwepu har gjort flera landskamper ihop med Zambias landslag. De spelade senast ihop i somras på mittfältet mot Komorerna. 

Du kanske också gillar