Hem Sport Barnes överväger att byta landslag från England till Skottland

Barnes överväger att byta landslag från England till Skottland

förbi admin
0 kommentar

Harvey Barnes har under de senaste säsongerna gjort ett namn för sig själv i Premier League genom sina insatser för Leicester City. Efter Leicesters nedflyttning i fjol lämnade han moderklubben Leicester för spel i Newcastle United, där han hittills fortsatt på inslagen väg.

På landslagsnivå har han representerat England från U18 till U21. Dessutom fick han spela 14 minuter i en träningsmatch för A-landslaget under 2020 när Wales besegrades med 3-0.

Sedan dess har det inte blivit några fler framträdanden för Gareth Southgates landslag – och nu verkar det som att det kanske inte blir fler. Ett beslut på spelarens eget initiativ.

Under lördagen rapporterar nämligen The Times att Barnes överväger att byta landslag till det skotska, som han är tillgänglig för spel för genom sina morföräldrar som är födda i landet. Tidningen uppger att anledningen bakom är att 25-åringen vill spela i EM 2024.

Då Newcastle-yttern inte representerat England i någon tävlingslandskamp, utan bara en träningslandskamp, är han inte låst till England utan är fri att byta land att representera.

Skottland har sedan tidigare ena foten i EM-mästerskapet nästa sommar efter att ha inlett kvalspelet med fem raka segrar. Man toppar grupp A med nio poäng före tvåan Spanien, som visserligen har en match mindre spelad. 

Du kanske också gillar