Hem Sport Baryards snabba ritt gav segern – och en miljon i prispengar

Baryards snabba ritt gav segern – och en miljon i prispengar

förbi admin
0 kommentar

Efter förra sommarens OS-guld i lag har Malin Baryard Johnsson och stoet Indiana gått från klarhet till klarhet.

Det egensinniga stoet och Malin Baryard Johnsson är i dag ett av världens bästa ekipage. På lördagskvällen kom ett nytt bevis för det.

Den sista klassen under tävlingarna i S:t Tropez, där Global Champions League har avgjorts den här veckan, var en individuell GP-hoppning där hindrena var 160 centimeter höga. Flera av världens bästa ekipage ställde upp i klassen.

I grundomgången var tolv ekipage felfria, vilket är en hög siffra. Det i sin tur innebar att för att vinna klassen krävdes det att man red riktigt fort i omhoppningen. Och det var exakt det som Malin Baryard Johnsson gjorde.

– Jag var tvungen att ta risker eftersom de som ridit före mig hade varit väldigt väldigt snabba.

Extra snabba var Baryard Johnsson och Indiana under den avslutande delen av banan där de säkrade segern. Malin och Indianas tid 34,71 var 38 hundradelar snabbare än tvåan Harri Smolders och hästen Monaco från Nederländerna.

För segern fick Malin Baryard Johnsson 100.000 euro, drygt en miljon svenska kronor.

Segern innebär också att hon är kvalade till den stora superfinalen i Prag under senhösten där segrarna i Grand Prix-hoppningarna under deltävlingarna i Global Champions Tour gör upp i en prestigefylld och penningstinn final.

På åttonde plats kom Annika Axelsson och Cleo Z som även de var felfria i omhoppningen.

Tidigare under lördagen red Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson lagtävlingen Global Champions League. Inför den första omgången, som avgjordes i torsdags, var svenskduon som tävlar för Stockholms Hearts i topp. Under lördagens andra och avgörande omgång trillade de dock ner på en andra plats.

Malin Baryard Johnsson och Indiana var felfria även i lagtävlingen medan Peder Fredricson och Catch Me Not hade fyra fel.

Du kanske också gillar