Hem Sport Beijmo efter MFF:s nya ras: “Ett haveri i andra halvlek

Beijmo efter MFF:s nya ras: “Ett haveri i andra halvlek

förbi admin
0 kommentar

MFF gjorde en stark första halvlek mot Djurgården och hade en 2-0-ledning efter mål från Sören Rieks och Erdal Rakip. Men när Elias Andersson fick in en reducering sju minuter efter pausvilan började fundamentet att skaka. Rejält.  

Kalle Holmbergs kvittering kom tio minuter senare och på tilläggstid blev Jonas Knudsen frilägesutvisad när han orsakade straffen som Marcus Danielson satte 3-2-målet på. Vändningen innebar att Djurgården seglar nio poäng före tabellsexan MFF.  

Högerbacken Felix Beijmo har svårt att beskriva vad som ledde till kollapsen.  

– Jag måste se halvleken igen, jag ska kolla på matchen när jag kommer hem. Sedan vet jag mer, jag kan inte säga så mycket nu, säger Beijmo.  

Vad är känslan där ute?  

– Känslan är att vi fallerar på något sätt. Sedan varför, det är det jag inte kan svara på just nu.  

– Det är bara ett haveri i andra halvlek tyvärr. Vi kommer så klart som alltid att prata, men jag tror att vi kommer göra extra mycket i morgon och gå igenom. Verkligen, verkligen försöka fundera på vad fan vi höll på med i andra halvlek. Vi har fortfarande några matcher kvar på säsongen och det gäller att spela för vår stolthet, klubben och alla runt omkring. Vi måste göra det bättre så klart. 

MFF har förlorat tre matcher på hemmaplan i allsvenskan och ytterligare tre i Europaspelet. I måndags tappade de en 1-0-ledning till förlust borta mot IFK Göteborg, och laget har inte vunnit sedan den 18 september i allsvenskan. 

– Det är ingen som pekar finger mot någon utan vi är alla bara väldigt, väldigt besvikna. Jag till exempel måste gå till mig själv, alla måste gå till sig själva. Jag gör en väldigt bra första halvlek och sedan gör jag en mycket sämre andra halvlek. Jag måste kolla vad jag kan bidra med och alla måste kolla vad de kan, säger Felix Beijmo. 

Att detta hänt flera gånger på hemmaplan. Är det något du tänkt på eller hör det ihop med formen?  

– Nej, det är inget jag tänkt på. Det är mer att man skäms framför våra supportrar. Man vill ge dem en vinst och vi vill så klart vara starka här hemma framför våra supportrar. Vi känner oss trygga här men nu har det tyvärr blivit för många förluster här hemma och det är något vi måste ta tag i. 

För Malmös del skiljer åtta poäng till Hammarby på den sista Europaplatsen när tre omgångar återstår av allsvenskan.  

Du kanske också gillar