Hem Sport Bekräftat: Hela Juventus styrelse avgår

Bekräftat: Hela Juventus styrelse avgår

förbi admin
0 kommentar

Andrea Agnelli har varit ordförande i Juventus sedan 2010, och fem år senare klev förre storspelaren Pavel Nedved in som vice ordförande. Duon har varit frontfigurer för Juve sedan dess och varit med på klubbens storhetsera senaste decenniet. 

Men nu är tiden i Turinklubben över.

På måndagskvällen blev det officiellt att hela Juventus styrelse har beslutat att avgå, inklusive Agnelli och Nedved. Nuvarande styrelse kommer dock att fortsätta sin verksamhet under en övergångsperiod fram till nästa bolagsstämma den 18 januari 2023, då nya styrelsen kommer att utnämnas.

Styrelsen har tillfälligt utsett Maurice Scanavino till ny vd.

“Med tanke på centraliteten och relevansen av de pågående juridiska och tekniska redovisningsfrågor anses det vara för företagets bästa att Juventus tillsätter en ny styrelse för att möta dessa frågor”, skriver Juventus i ett pressmeddelande.

För drygt en månad sedan rapporterade Reuters att italienska Åklagarmyndigheten utreder Juventus för falsk redovisning och marknadsmanipulation mellan 2018 och 2020. Anklagelserna riktar sig mot 15 Juventus-direktörer, både anställda och styrelsemedlemmar. Enligt La Gazzetta dello Sport är Andrea Agnelli och Pavel Nedved föremål för förundersökningen.

Juventus har tidigare friats av det italienska fotbollsförbundet från anklagelser om att ha “blåst upp” övergångssummor för att öka klubbens kapitalvinst. Skulle nya bevisa komma fram kan förbundet återuppta fallet.

Andrea Agnelli är den fjärde från samma familj som har varit ordförande i Juventus. Under 46-åringens tid vid rodret har Juve vunnit Serie A nio gånger samt italienska cupen fem gånger.

Du kanske också gillar