Hem Sport Bengtsson uttagen till Karjala Tournament

Bengtsson uttagen till Karjala Tournament

förbi admin
0 kommentar

Anton Bengtsson, Frederik “Fidde” Andersen och Sven Thomsson är uttagna till Karjala Cup i nästa vecka. Båda presenterades i förbundskapten Sam Hallams trupp under tisdagen.


Bengtsson är en av 14 uttagna forwards som åker till Finland under nästa vecka för att möta Tjeckien, Finland och Schweiz. Rögle-kaptenen har varit en landslagsspelare de två senaste säsongerna och gjort totalt 22 landskamper, varav åtta VM-matcher i Finland i våras. Den här säsongen har 29-årige Bengtsson gjort tre mål och tre assist på de 14 inledande SHL-matcherna.

– Det är såklart väldigt roligt och en ära att bli uttagen till landslaget igen. Det ger en självförtroende, säger Bengtsson.

Sam Hallam, som gör sin första turnering som svensk förbundskapten tog inte ut fler Rögle-spelare till den här samlingen, men får sällskap i ledarstaben av Rögles materialare “Fidde” och Rögles Fysio Sven Thomsson. Fidde har blivit mer och mer hemmastadd i landslaget de senate turneringarna och var bland annat med i OS i Peking förra säsongen. Thomsson har sedan flera år varit med i landslaget.

Karjala Tournament spelas i nästa vecka Sveriges spelschema:

mot Tjeckien den 10 november

mot Schweiz den 12 november

mot Finland den 13 november

Du kanske också gillar