Hem Sport Besviket i Blue Jackets efter dubbla förluster i Global Series

Besviket i Blue Jackets efter dubbla förluster i Global Series

förbi admin
0 kommentar

Columbus Blue Jackets var inte nöjda efter sin andra raka förlust i Global Series mot Colorado Avalanche, denna gång med hela 5-1.

– Det är tufft. Det blir en lång flygning hem för oss. Vi måste ta mer poäng, säger målvakten Joonas Korpisalo till NHL.com/sv efter förlusten i Nokia Arena i Tammerfors på lördagen.

Video: GS 2022: Lehkonen nätar efter 33 sekunder

När Columbus Blue Jackets lämnade USA för att flyga till Finland för en vecka sedan gjorde laget det med tre raka förluster i bagaget. Målet var att vända den negativa spiralen under Global Series, men istället blev den längre. 3-6 i fredagens match blev till 1-5 i returmötet under lördagen.

– Vi ville komma hit och ta segrar och poäng. Men vi lyckades inte göra det. Vi måste börja jobba igen. Det finns många områden som vi vill bli bättre i, säger forwarden Boone Jenner.

– Det suger. Det är nästan så man önskar att vi inte åkte hit. Det var lite slöseri med tid nu när vi inte tog några poäng, fyller Patrik Laine i.

De två raka förlusterna innebär en rad på fem matcher utan segrar nu för Columbus, som placerar sig sist i den totala NHL-tabellen. Lördagens match avgjorde i mångt och mycket i den andra perioden när Avalanche gjorde tre mål på de första fem minuterna.

– Vi måste spela jämnare. Första perioden gick det fram och tillbaka. I andra tycker jag de tar taktpinnen, vi gav dem chanser och de lyckades ta vara på dem, säger Jenner.

– Vi tappade det i andra. Vi släppte till för mycket. Vi försöker fuska i vårt spel just nu för att få till offensiv mot deras bästa spelare, säger Blue Jackets Brad Larsen.

 

[Läs också: Finska stjärnorna dominerade i Global Series]

 

Under sin pågående förlustsvit har Blue Jackets en målskillnad på 8-28. Defensiven har inte fungerat, och då hjälpte det inte ens att få tillbaka målvakten Joonas Korpisalo, som hittills inte spelat den här säsongen på grund av en höftskada. Men i lördagens match gjorde finländaren sin första start sedan den 22 mars. Korpisalo fick en tuff start och släppte in mål redan efter 33 sekunder av matchen.

– Det var jobbigt att släppa in först skottet. Man måste vara redo för det. Det gäller att ha kort minne efter det och det kändes ganska bra, förutom det andra och tredje målet. De skulle jag haft. Men det är vad det är. Det var ändå roligt att spela, 1-5 är ett tufft resultat, säger Korpisalo.

Korpisalo fick ändå beröm från sina lagkamrater och kanske kan han vara lösningen på Blue Jackets väg ur den pågående förlustsviten.

– Korpisalo såg bra ut. Vi släppte till för många 1-mot-2 och 2-mot-3-lägen. De lyckades ta vara på några. Men han var grym. Det är skönt att ha tillbaka honom, säger Jenner.

Blue Jackets har under sommaren satsat på att förbättra laget. Johnny Gaudreau plockades in som free agent från Calgary Flames för att ge laget extra spets tillsammans med Laine. Under Global Series producerade laget bara fyra mål framåt, varav två i numerärt överläge. Laget vet att de kan prestera bättre än vad de gjort hittills och vad de visade upp under de två matcherna i Nokia Arena.

– Vi har pratat om att vi inte kan släppa till så mycket chanser mot ett sådant här bra lag, speciellt inte som vi gjorde i mittperioden. Vår kedja måste spela bättre, det är så enkelt. Vi måste vara bättre totalt sett, säger Laine.

Laine och Gaudreau har än så länge inte riktigt fått igång den förväntade kemin.

– Jag tycker att vi började klicka mer den här resan. Vi hade kunnat ha tre fler mål i vår kedja. Men vi lyckades inte hitta rätt i avsluten. När man ligger under, måste man röra om lite och få igång oss, men det lyckades vi inte med i dag.

Trots förlusterna vill Blue Jackets inte prata om att de redan är för långt efter de andra lagen i ligan.

– Det är fortfarande tidigt, men vi måste hitta tillbaka till vinstkolumnen. Vi vill inte halka efter på det här sättet, säger Jenner.

– Vi måste gå tillbaka och jobba. Vi får tid när vi kommer tillbaka och de ska vi använda, säger Larsen.

Columbus-spelarna lämnar nu Tammerfors i Finland med delade känslor. Förlusterna sved, men samtidigt fick de vara med om något som många spelare drömmer om, att spela NHL-matcher utanför Nordamerika. För Korpisalo och Laine betydde det naturligtvis extra mycket att få spela på hemmaplan.

– En arena som den här och att spela i sitt hemland det får igång en. Jag släppte in fem mål och det är jag inte nöjd med men… Det var grymt och skönt att vara där ute, säger Korpisalo.

Även Boone Jenner var nöjd med själva äventyret.

– Det har varit en grym upplevelse, att spela i den här arenan inför de här fansen. Det var bra stämning i hallen och roliga matcher att spela, säger Boone Jenner.

Du kanske också gillar