Hem Sport Besviket i Elfsborg efter Europamissen: “Brutalt tungt

Besviket i Elfsborg efter Europamissen: “Brutalt tungt

förbi admin
0 kommentar

I fjol tog sig IF Elfsborg hela vägen till playoff till Europa Conference League, där nederländska Feyenoord blev för tufft. I år slutade Europaäventyret redan i den andra kvalomgången när norska Molde FK stod för motståndet.

Bortamötet slutade med en tung 1-4-förlust, men i hemmareturen under torsdagen tog Elfsborg ledningen med 1-0 och reducerade i totalen.

– Jag tycker att vi startade ganska bra. Vi skapade oss ett läge i Norge som gör att vi vet vad som ligger i potten. Vi var tre mål ifrån förlängning, men pratade om att ha tålamod. Det är svårt att göra tre mål på en gång, säger Johan Larsson.

Det var Michael Baidoo som öppnade målskyttet i den 40:e minuten.

– Vi visste att det skulle väldigt lite till för att vi skulle göra tvåan. Vi är ju så när att göra 2-0 precis i slutet på första halvleken i och med “Berras” (Alexander Bernhardsson) nick. Nu står det 1-0 i paus och jag tycker att vi hade en bra känsla i omklädningsrummet. Vi ville behålla tålamodet och försöka gå för det, fortsätter lagkaptenen.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade gästerna till 1-1 i matchen och totalställningen var helt plötsligt 2-5.

– Då tar det död på matchen lite, då vet vi att det är tre mål till. Det var 30 minuter som vi behövde göra tre mål på. Ingenting är omöjligt, men som sagt så behöver vi slita enormt hårt för våra mål. Det var lite tufft.

I den 83:e minuten tog Molde också ledningen med 2-1, vilket matchen också slutade.

– Det är den fasen vi är inne i nu. Det känns som att vi behöver jobba otroligt hårt för våra egna mål, samtidigt som motståndarna inte behöver jobba lika hårt för att bollen ska vara inne i vår kasse, säger Larsson.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson var märkbart besviken efter uttåget:

– Det är inget bra alls. Vi åkte ur Europa, så det är brutalt tungt. Det är väl viktigt för alla. Att vara i Europa är grejen. Man hade inte gett upp, men nu är vi där och nu är vi ute, säger klubbchefen. 

– Det är klart att man kommer deppa några timmar. 

Är det den sportsliga eller ekonomiska förlusten som svider mest?

– Nej, nej. Inte det ekonomiska. Det är sportsligt för spelare och föreningen, det är det här man vill göra. Men man ska ha flyt med sig i lottningen. Det hade vi inte. Molde är väl Skandinaviens bästa lag i dag, avslutar Andreasson. 

Du kanske också gillar