Hem Sport Bilderna på supportrar pekas ut som ”fejk”

Bilderna på supportrar pekas ut som ”fejk”

förbi admin
0 kommentar

VM och fotbollsfest.

Supportrar från hela världen tar sig till samma plats för att heja fram sitt land. 

Så brukar det se ut när ett stort mästerskap inom fotboll ska spelas. Och så tycks det se ut i Doha, Qatar redan en vecka innan VM, om man ska tro på klippen som har publicerats av ”Qatar Living” på Tiktok, ett konto med närmare en halv miljon följare.

I klippen syns det hur supportrar från länder som Argentina, Tyskland, Spanien, England, Brasilien och flera andra länder har tagit sig till Doha för att heja fram sitt land. Trummor, flaggor, och ramsor syns och hörs i klippen.

Paraden ifrågasätts av flera medier

Bilderna på supportrarna har spridits över hela världen och väckt frågor hos många. Flera internationella medier rapporterar om anklagelser om att klippen i själva verket är PR-trick av Qatar med inhyrda fejk-fans som egentligen är migrantarbetare.

The Sun rapporterar hur det inte är med några kvinnor med i dessa klipp och hur fansen verkar agera som om någon har instruerat dem. Daily Mail skriver om hur skeptiska alla fans är och de ifrågasätter att supportrarna ska ha anlänt så tidigt till Doha, med en vecka kvar tills VM startar.

Spanska Marca kallar scenerna för surrealistiska och menar att det är fejk-fans och inhyrda statister, med hänvisning till El Mundo.

Det har tidigare framkommit hur Qatar har erbjudit sig att betala för fans att komma till VM.

Qatariska myndigheter har i ett svar till NRK bett om bevis för påståendena om att paraden är riggad och de avfärdar det hela som rykten i sociala medier.

Qatar erbjöd Sverige gåvor – ville samarbeta

Du kanske också gillar