Hem Sport “Bisarra bilder i Hammarbys kryss”

“Bisarra bilder i Hammarbys kryss”

förbi admin
0 kommentar

LÄS ÄVEN: Nyförvärvet målskytt igen för Hammarby


Ja, det är försäsong

Fint väder och fin plan. Förutsättningarna för torsdagens träningsmatch i Marbella var goda. Men att det är försäsong märktes. När en av Jeonbuks spelare skadade sig i den första halvleken blev han liggande en stund och behövde hjälp av planen. Problemet? Det fanns ingen bår på La Quinta Football Fields. Därför fick en ledare i Jeonbuk helt enkelt lyfta upp spelaren på sin rygg och bära honom av planen. Bisarra bilder.

“Fan, mannen!”

Första halvlek var en relativt jämn historia. Hammarby brände några fina möjligheter och Jeonbuk skapade någon bra chans utöver sitt 1-0-mål i den 19:e minuten. Lagen tryckte på ordentligt i närkamper och visade båda att de ville mycket. En grönvit spelare, Shaquille Pinas, ville kanske lite för mycket. Han hamnade i flera heta dueller med motståndarspelare, drog på sig ett gult kort en bit in i halvleken och var därefter nära att åka på ett rött kort. När han som varnad fällde en motståndare blev han tillsagd av den norske domaren att han låg risigt till. Därefter fick han inte med sig några domslut när motståndare gick hårt åt honom och då började han bli rejält frustrerad på domarteamet. Till slut tappade han humöret rejält och skrek: “Fan, mannen!” på svenska efter ännu ett, enligt honom, felaktigt beslut. Det uttrycket har nederländaren uppenbarligen snappat upp under sin tid i Bajen.

Djukanovic ser spännande ut

Hammarby har värvat in Viktor Djukanovic i vinter, en 19-åring som redan är A-landslagsan för Montenegro. Han kan spela som central forward men ser ut att främst vara tänkt som vänsterytter. Det är så klart för tidigt att slå fast något om honom men att han ser spännande ut råder det ingen tvekan om. Den atletiske talangen behöver få tid att hitta rätt i Bajens spelsätt men det finns stor individuell skicklighet i honom. Mot Jeonbuk gjorde han mål för andra matchen i rad och även om inte allt sitter i spelet än lär de poängen ge nyförvärvet en viktig skjuts vidare i Bajen-karriären.

Mikkelsen som “falsk nia”

Efter paus blev spelet böljande. Båda lagen brände en del och båda lagen gjorde mål. Resultatmässigt kunde det här ha gått vilken väg som helst. I den 69:e minuten bytte Hammarby ut hela laget bortsett Davor Blazevic, vilket så klart gjorde den andra halvleken speciell. Då kom exempelvis nye forwarden August Mikkelsen in och han testades som ”falsk nia”, där tränaren Marti Cifuentes öppnat för att han kan komma att spela även om norrmannen mest varit ”tia” tidigare. Mikkelsen hann visa att han är en tekniskt skicklig spelare, bland annat genom en läcker framspelning i ett anfall som dock blåstes av för offside. Mikkelsen droppade ner en del, plockade upp boll och fördelade vidare.

Svanbergs fina vänsterfot

Ja, det är mycket snack om Nathaniel Adjei och han har egenskaper som gör honom till en riktigt spännande spelare. Men det finns fler talangfulla mittbackar än så i Hammarby. Bredvid Adjei mot Jeonbuk spelade Ludvig Svanberg. 20-åringen har skaffat sig rejält med ettan-rutin de senaste åren i HTFF och mot Jeonbuk visade han upp sin väldigt fina vänsterfot vid en rad tillfällen. Han slog längre passningar både längs med marken och i luften som skar igenom motståndarnas lag. Dessutom har han storleken för att vara en riktigt bra mittback. Frågan är hur många chanser han kommer få på en position som är rejält konkurrensutsatt.

Du kanske också gillar