Hem Sport Bisarrt norskt underkänt mål när Tre Kronor vann stort

Bisarrt norskt underkänt mål när Tre Kronor vann stort

förbi admin
0 kommentar

Det mest minnesvärda från matchen var ett mål som underkändes. Andreas Martinsen sköt en puck efter långsidan och den ändrade riktning på en domares skridsko och in i det tomma målet. Bakom målet stod Magnus Hellberg, som skulle fånga upp pucken efter sargen, och kunde förvånat se pucken gå i mål. Men det blev aldrig någon reducering till 2-6 för Norge.

– Jag tror aldrig att jag har sett det i min hockeykarriär. Pucken har ibland studsat på plexiglaset och lurat målvakter. Tio av tio gånger går man bak och stoppar en sådan puck och skulle jag kunnat läsa att pucken skulle ta på domarens skridsko skulle jag vara en riktigt, riktigt vass målvakt. Det är sådant som händer, jag visste bara inte vad det var för regler som gällde men tydligen är det så att om pucken träffar domaren och går rakt in i mål så gills det inte och det var ju skönt för min egen del, säger Hellberg till SVT Sport.

– Det hade varit snöpligt om ett sådant mål hade godkänts, säger Hellberg.

Domarna räknas normalt sett som ”döda punkter” men i det här fallet gick pucken direkt i mål via domarens skridsko, vilket den aldrig får göra för att räknas som ett korrekt mål. Däremot får pucken gå ut till spelare via domaren som då räknas som ”död punkt” och spelet får gå vidare.

– Det är inget mål eftersom pucken studsade i mål via en matchfunktionär, meddelade speakern både på engelska och finska efter att händelsen videogranskats.

Log glatt åt händelsen

Hockeyfolk log glatt åt händelsen.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger SVT Sports expert Jonas Andersson, en analys som delades av flera.

I stället ökade Rasmus Asplund på till 7-1

– Sverige gör endast precis så mycket som krävs för att komfortabelt vinna den här matchen, säger Jonas Andersson.

Norge bökade in pucken för 5-1 efter ett par försök framför Magnus Hellberg i början av den tredje perioden. Hellberg fick därmed inte hålla nollan.

Torontos William Nylander spelade sin första match efter uttåget i Stanley Cup och assisterade till 1-0 och gjorde själv 2-0. Han fick med sig ytterligare en assistpoäng från matchen, totalt tre från kvällen.

– Både jag och laget började segt men det blev bättre. Det är speciellt att spela för Sverige och jag höjer mig när det är Tre Kronor, säger Nylander.

Sverige möter i den sista gruppspelsmatchen på tisdag Lettland. På torsdag inleds slutspelet med kvartsfinaler.

Du kanske också gillar