Hem Sport Björn Borgs segersvit bruten i Laver Cup

Björn Borgs segersvit bruten i Laver Cup

förbi admin
0 kommentar

Årets upplaga av Laver Cup, tennisturneringen mellan ett europeiskt lag och ett från resten av världen, har i mångt och mycket handlat om Roger Federers avsked till tennisen. Schweizaren gjorde sin sista match som professionell tennisspelare när han och Rafael Nadal förlorade fredagens dubbel mot Jack Sock och Frances Tiafoe. 

Men vid sidan av Federers tårfyllda avsked har resten av turneringen spelats klart under helgen.

Och det blev en historisk seger för Team World under ledning av John McEnroe. Inför söndagens singel mellan Frances Tiafoe och Stefanos Tsitsipas var greken Tsitsipas tvungen att vinna matchen för att kampen om slutsegern skulle leva vidare.

– Jag har sagt hela veckan att det här är vårt år, säger Frances Tiafoe. 

Björn Borgs segersvit i Laver Cup bruten

Greken vann första set, och hade dessutom tre matchbollar i det andra. Men Team World och Frances Tiafoes kom tillbaka. Tiafoe räddade matchbollarna, tog hem andra set i tiebreak innan han vann det avgörande match-tiebreaket med 10-8. 

Segern i Laver Cup var den första för John McEnroes Team World, och därmed också den första förlusten för Björn Borg och Team Europe i turneringen som avgjorts varje år, med undantag för pandemiåret 2020, sedan 2017. 

– Jag känner mig som ett litet barn som får vara här och göra det jag älskar. Jag är bara glad över att få vara här och lyfta Laver Cup-pokalen, säger Tiafoe. 

Team World firade sin seger med en rejäl gruppkram, och sedan dansade lagkaptenen John McEnroe på innerplan till spelarnas stora förtjusning. 

– Att säga fantastiskt är att underdriva. Det här är ett bra och ungt lag. Vi var illa ute men gav aldrig upp, säger McEnroe. 

Björn Borg: ”De var för bra”

Björn Borg höll ett kort tal efter Team Europas förlust. 

– I år var de för bra oss. Vi har haft en bra vecka, jag är stolt över mitt lag, säger Borg. 

Nästa år avgörs Laver Cup i Nordamerikan, när Vancouver arrangerar turneringen.

Björn Borg drömmer redan om revansch. 

– Ni som har varit här har varit fantastiska, alla vi uppskattar det. Vi ses snart igen. Jag vet inte när, men vi ses snart, säger Borg. 

Serena Williams karriär i siffror

Serena Williams karriär i siffror

Du kanske också gillar