Hem Sport Blytung förlust för Helsingborg – Johansson gav Mjällby sen seger

Blytung förlust för Helsingborg – Johansson gav Mjällby sen seger

förbi admin
0 kommentar

Efter en tung vårsäsong jagar Helsingborgs IF det allsvenska kontraktet 2023.

Laget hade inför söndagens möte med Mjällby AIF vunnit två och kryssat två av sina fem senaste matcher, där 5-0-förlusten mot BK Häcken på Hisingen är plumpen i resultatraden. Mjällby, i sin tur, hade gått starkt och låg på åttonde plats inför matchen. 

När matchen blåstes igång kom matchens första stora målchans efter 16 minuter. Mjällby-forwarden Silas Nwankwo avancerade fram på Helsingborgs planhalva. Nigerianen hittade fram till Viktor Gustafson, som i sin tur hittade till Adam Ståhl som måttade inlägg. På det dök Nwankwo upp själv och nickade – men avslutet landade ovanpå målet.

Därefter hade båda lagen sina lägen. I hemmalaget låg Taha Ali bakom det mesta, den svårläste forwarden skapade många problem från sin vänsterkant. Både avslut och inspel.

Med 15 minuter kvar att spela var gästande Mjällby ytterst nära att spräcka målnollan. AIK-lånet Jetmir Haliti tilläts sikta in sig från distans och drog till med ett tungt avslut. Helsingborgs-målvakten Kalle Joelsson tvingades sträcka ut med hela sin längd för att rädda skottet.

Men fem minuter senare skulle gästerna få utdelning. IFK Göteborg-lånet Amir Al-Ammari skickade in ett frisparksinlägg i Helsingborgs straffområde som inhopparen Herman Johansson mötte upp med huvudet och nickade in 1-0 på.

Matchen slutade sedan 1-0. En tung förlust för Helsingborg som stod för en stabil insats och skapade lägen för att kunna ta tre poäng. Men det ville sig inte vägen för skåningarna som fick lämna matchen poänglösa, medan Mjällby reser hem till Listerlandet med tre poäng.

– Det är självklart en väldigt stor besvikelse att vi förlorade matchen, säger Helsingborgsförsvararen Thomas Rogne till Discovery+ efter matchen och fortsätter:

– Det är en jämn match, mycket dueller och mycket fram och tillbaka. Det är ingen som etablerar något spel, sedan avgör de på en fast situation. Det är en riktig skitmatch att förlora.

Härnäst väntar IFK Värnamo på bortaplan för Helsingborg, medan Mjällby tar emot IFK Göteborg hemma på Strandvallen.

Startelvor:

Helsingborg: Joelsson – Rejnhold, Suljic, Rogne, Davidsen – Faltsetas, Kabashi, Khalili – Loeper, Widesheim-Paul, Ali.

Mjällby: Brolin – Eile, Moros Gracia, Haliti – Ståhl, Gustafson, Gustavsson, Al-Ammari, Persson – Bergström, Nwankwo.

Du kanske också gillar