Hem Sport Bojanic om Hammarbys ”lätta” spelschema: Bara skitsnack

Bojanic om Hammarbys ”lätta” spelschema: Bara skitsnack

förbi admin
0 kommentar

2–1 mot Helsingborg, 5–1 mot Sundsvall, 2–0 mot Mjällby, 1–0 mot Degerfors och senast 3–0 mot Sirius.

Hammarby har gått som tåget i årets herrallsvenska och fått maximal utdelning under nye tränaren Martí Cifuentes.

Darijan Bojanic pekar på tydliga skillnader jämfört med sina tre tidigare säsonger i klubben, både beträffande hur laget har mått och spelat, men märker samtidigt att det där riktiga erkännandet inte har infunnit sig utifrån.

När medierna fick säga sitt inför säsongen tippades inget av lagen som Hammarby hittills har mött på tabellens övre halva utan snarare i bottenskiktet. Många menar att det är först på måndag, när Malmö gästar Tele2 arena, som det första riktiga testet kommer.

”Det är inte så jäkla lätta matcher som man tror”

– Det får stå för dem, säger Darijan Bojanic och fortsätter:

– Det är inte så jäkla lätta matcher som man tror. Sirius borta har många lag problem med, med deras ”possession” och hur de spelar boll. Degerfors borta på gräs är inte heller så enkelt. De slog IFK Norrköping, Djurgården och AIK förra året. Det är inga lätta matcher. För mig är det bara skitsnack. Jag tycker de flesta lagen i allsvenskan är bra.

Ingen kan ta ifrån Hammarby att klubben har gått rent mot lag som många förväntar sig att de ska slå – en bedrift som få andra lär upprepa, tror Bojanic.

– Nej, det tror jag absolut inte. Jag tror många kommer tappa poäng mot Sirius borta och Degerfors borta.

Förutom en kortare skadefrånvaro efter den andra omgången har det gått över förväntan både för laget och för egen del, tycker Bojanic.

– Det känns bra. Jag hade ett litet avbräck mot Sundsvall och kände av framsida lår. Jag var tvungen att rehaba lite men jag tycker det har gått fort och nu senast fick jag spela mot Sirius.

– Det har flutit på bra. Jag hoppas bara att vi bibehåller det här, fortsätter och inte blir nöjda. Vi ska bara fokusera på nästa match, och nästa. Inte fokusera så mycket på tabellen.

Vad är det som klickat så bra i laget?

– Kemin i laget känns jättebra. Vi har kul i laget utanför och på plan och tar jobbet för varandra. Det är mindre gnäll, men jag tror det hör ihop med kemin utanför. Vi har skitkul i omklädningsrummet och det är skitkul att komma hit (till träningsanläggningen Årsta IP). Det är en bra mentalitet, många är hungriga och vill mycket.

Av Hammarbys 13 kommande matcher kommer hela tio av dem spelas på Tele2 arena, Svenska cupen-finalen mot Malmö FF den 26 maj inkluderad.

– Vi vill vinna varje match, hemma som borta. Det spelar ingen roll, det gäller bara att vinna, säger Bojanic.

Läs mer:

Inkastade föremål ökad trend i allsvenskan: ”Betydligt mer än tidigare”

Norlings drag gav IFK Norrköping årets första seger

Swedbergs dubbel gav ”Bajens” femte raka seger

Du kanske också gillar