Hem Sport Boris Becker döms till fängelse

Boris Becker döms till fängelse

förbi admin
0 kommentar

Becker döms av Southwark Crown Court i London till 30 månader i fängelse efter att ha befunnits skyldig till fyra åtalspunkter i målet som gäller hans personliga konkurs 2017.

Den tyske före detta tennisstjärnan ska avtjäna halva tiden bakom galler, enligt det domslut som föll på fredagen och förkunnades av domaren Deborah Taylor. Det skriver brittiska medier och internationella nyhetsbyråer.

Becker riskerade ett betydligt längre fängelsestraff om han dömts för fler än fyra åtalspunkter. Tysken friades i 20.

Bland annat dömdes Becker för att ha gömt undan tillgångar och för att ha dolt skulder. Det sammanlagda värdet uppgår till drygt 30 miljoner kronor. Han ska ha överfört stora summor pengar från sitt företagskonto, underlåtit att deklarera en egendom i Tyskland, dolt ett banklån på drygt åtta miljoner kronor och aktieinnehav i ett teknikföretag.

Åklagaren Rebecca Chalkley sade att Becker hade handlat ”medvetet och oärligt” och att han ”fortfarande försökte skylla på andra.”

Redan 2002 dömdes tysken till ett villkorligt fängelsestraff på grund av att han undanhållit att betala skatt. Trots att Becker var skriven i Monaco hade han under långa perioder varit bosatt i Tyskland.

Becker har bott i London – inte långt från tennisarenan i Wimbledon – sedan 2012.

Han avslutade sin framgångsrika aktiva karriär 1999. Den hårdslående tysken vann Wimbledon tre gånger, Australian Open två gånger och US Open en gång. Han vann totalt 49 turneringar, dock ingen på grus.

Två av hans främsta motståndare under karriären var svenskarna Mats Wilander och Stefan Edberg. Becker och Edberg mötte varandra tre år i rad i finalen i Wimbledon. Edberg vann två gånger, 1988 och 1990.

Med Becker som lagankare vann Tyskland Davis Cup-finalerna mot Sverige 1988 och 1989.

Du kanske också gillar