Hem Sport Börje Salming släppte pucken inför Toronto-Vancouver • NHL

Börje Salming släppte pucken inför Toronto-Vancouver • NHL

förbi admin
0 kommentar

Släppte pucken i nattens match

TORONTO. Oliver Ekman-Larsson tar aldrig tekningar, men i Toronto i natt fick han göra det – och han kommer aldrig att glömma den.

För det var Börje Salming som släppte pucken och precis som William Nylander fick den småländske backstjärnan en kram av den svårt sjuke ikonen.

– Det var blandade känslor. Jag kände mig sorgsen men också väldigt hedrad över att få göra något sådant inför Börjes fans här i Toronto, säger ”OEL” till Sportbladet.

Börje Salmings hyllningsceremoni inför matchen mellan Maple Leafs och Vancouver Canucks i Scotiabank Arena i Toronto i natt nådde sitt absoluta klimax när legendaren från Sverige släppte pucken vid en ceremoniell tekning – och som sig bör fick två landsmän ställa upp i mittcirkeln:

William Nylander för hemmalaget och Oliver Ekman-Larsson för gästerna.

Och när det momentet var över kramade de bägge två om den tårögde förebilden.

– Det var svårt, man lider så mycket med Börje och hans familj. Det är svårt att sätta ord på det, säger Oliver när vi träffar honom efter matchen.

– Under själva tekningen var det blandade känslor. Jag kände mig sorgsen men också väldigt hedrad att få göra något sådant inför Börjes fans här i Toronto. Man såg ju på på videon hur oerhört mycket han betytt för staden och man märkte under ovationerna hur mycket människor älskar honom.

Börje Salming släppte pucken till Oliver Ekman-Larsson och William Nylander.
Börje Salming släppte pucken till Oliver Ekman-Larsson och William Nylander.

RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

Maple Leafs coach Sheldon Keefe passade också på att hylla Börje genom att starta alla sina svenskar i första bytet i matchen – målvakten Erik Källgren, backarna Rasmus Sandin och Timothy Liljegren samt de tre anfallarna Nylander, Pierre Engvall och Calle Järnkrok.

– Jag vet hur mycket Salming betyder för svenska spelare och att han dessutom har en nära relation till flera av våra svenskar, så det kändes som en lämplig gest, säger Keefe.

Sandin är mycket tacksam över att han fick vara del av det hedersuppdraget.

– Det var väldigt speciellt. Jag hade ingen aning om att det planerades men plötsligt kom de in och sa ”Bara svenskar på isen i första bytet” och jag kunde inte sluta le, säger han.

I själva matchen hade Canucks ledningen med 2-0 efter en period, men i andra kom Leafs ut och vände och till slut vann de med med 3-2 – efter mål av Pierre Engvall och assists för såväl Calle Järnkrok som William Nylander.

– Vi vann för Börje, säger Sandin.

Du kanske också gillar