Hem Sport “Bra för fotbollen i England”

“Bra för fotbollen i England”

förbi admin
0 kommentar

I dagarna blev det officiellt: Aston Villa köper loss Robin Olsen från Roma. Nu blir det inga fler utlåningar från Serie A-klubben för den svenske landslagskeepern. Ett treårskontrakt är påskrivet med Premier League-klubben som han tillhört under våren.

– Det känns otroligt skönt. Ett nytt äventyr, om man kan säga så. Det är ingen utlåning. Nu vet vi om att vi kommer stanna där i tre år. Det är en fantastisk klubb och det är otroligt skönt att det löst sig, säger Olsen.

– Jag känner hur mycket jag utvecklats på bara de fem-sex månaderna jag varit där. Vi började prata tidigt om att utlösa klausulen men sen har lite andra saker gjort att det tog tid. Det är väldigt skönt att det löst sig.

När Manchester City säkrade ligatiteln nyligen var det mot Aston Villa, då Olsen stod mellan stolparna. Efter slutsignalen stormades planen av City-supportrar och då blev svensken attackerad med bland annat slag. En 35-årig man har nu stängs av från fotboll i fyra år och dömts till böter på knappt 10 000 svenska kronor, enligt BBC.

– Det visste jag inte. Det är positivt. Jag visste om att de tog någon efter matchen. Det är klart att det är positivt att det blir ett sådant hårt straff. Jag tror det är bra för fotbollen i England, med alla incidenter som hände just den veckan, att de hittar och straffar de personerna.

Du kanske också gillar