Hem Sport Bråk i Djurgården – K-G Stoppel bekräftar diskussion

Bråk i Djurgården – K-G Stoppel bekräftar diskussion

förbi admin
0 kommentar

Uppdaterad 18.17 | Publicerad 17.30

K-G Stoppel är nöjd med pausbråket under matchen mot Bik Karlskoga.

Djurgårdens sportchef vill ha fler diskussioner.

– Vi behöver förändring. Vi behöver vinna fler matcher, säger Stoppel.

Under fredagen kunde Sportbladet avslöja detaljer om det stormiga läget i Djurgården.

Laget ligger på tolfte plats i hockeyallsvenskan och relationen mellan spelare och tränare är inte perfekt. Missnöjet handlar om både ledarskap och spelsystem.

”Meningsskiljaktigheter”

Enligt Sportbladets uppgifter kulminerade missnöjet med tränaren Johan Garpenlöv i den andra periodpausen i senaste matchen mot Bik Karlskoga.

Garpenlöv ska då ha haft ett stort bråk, på gränsen till handgemäng, med bland annat lagkaptenen Marcus Krüger och diskussioner om sitt ledarskap. Det blev även en diskussion om spelarnas vilja att vinna.

– Jag vill inte kommentera mer än att det var meningsskiljaktigheter om någonting. Det är väl bra att det blir en reaktion och reaktionen fick effekt. Något mer finns det egentligen inte att kommentera i det fallet, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Djurgården låg under med 1–2 efter två perioder då bråket inträffade. Karlskoga utökade till 3–1 då knappt fem minuter återstod av tredje perioden, men Djurgården kunde ändå vända och vinna i förlängningen.

– Det var bra att det blev en reaktion och reaktionen fick effekt, säger Stoppel.

Vill ha fler diskussioner

Vi har också rapporterat om missnöje med ledarskap och spelsystem. Har du märkt av det?

– Egentligen inte. Det är klart att det blir diskussioner när det sportsliga resultatet inte blir som förväntat. Det vore fel och tråkigt annars, om man bara höll med varandra om allting.

– Jag hoppas det blir nya diskussioner. Tystnad brukar sällan leda till förändring och vi behöver förändring. Vi behöver vinna fler matcher.

Letar ny sportchef

Djurgården jagar en ny sportchef och har haft flera samtal med Almtunas Tony Mårtensson, men parterna är inte helt överens.

K-G Stoppel har den här hösten dubbeljobbat som både sportchef och vd.

Djurgården tar emot succénykomlingen Nybro Vikings på Hovet under fredagskvällen.

Du kanske också gillar