Hem Sport Brian Laudrup sparkas från dansk TV efter Dubai-reklam

Brian Laudrup sparkas från dansk TV efter Dubai-reklam

förbi admin
0 kommentar

Legendaren Brian Laudrup får sparken från sitt expertjobb i danska TV2.

Anledningen: Ex-spelaren har gjort reklam för Visit Dubai som vill att turister ska välja staden som bas inför VM i grannlandet Qatar.

– Jag stödjer fotbollen mer än något annat, svarar Laudrup till den danska tidningen BT.

Danmarks VM-hjälte från 1998, Brian Laudrup är i blåsväder. I en reklamfilm för Visit Dubai ses han prata varmt om Dubai, som ligger i Förenade Arabemiraten, inför VM i grannlandet Qatar i höst. Likt Qatar har Dubai och Förenade Arabemiraten också kritiserats för bristande mänskliga rättigheter.

Nu petas Laudrup från sitt uppdrag som expertkommentator hos TV2 och även från podden sin podd hos den danska tidningen Politiken, rapporterar Ekstrabladet.

”Som de flesta människor i vår del av världen tycker jag såklart också att vi människor måste behandla varandra ordentligt – ingen tvekan om det. Till sist vill jag säga att jag tror att jag stödjer fotbollen mer än något annat, skriver Laudrup bland annat i ett skriftligt svar till BT.

”Stoppar samarbetet”

Laudrup hänvisar även till att 14 miljoner turister besöker Dubai varje år, varav 65 000 danskar.

Att medverka i en reklam för VM-turneringen funkar inte om man ska kommentera evenemanget, vilket Laudrup var tänkt att göra, enligt TV2:s sportchef Frederik Lauesen.

– Tillsammans med Brian Laudrup har vi kommit överens om att stoppa samarbetet eftersom det inte är förenligt med kampanjen han deltar i just nu, säger Lauesen till TV2.

Brian Laudrup med EM-bucklan efter guldet i Sverige 1992.

Du kanske också gillar