Hem Sport Brynäs powerplayspel visade vägen mot Malmö

Brynäs powerplayspel visade vägen mot Malmö

förbi admin
0 kommentar

Brynäs fick en riktig kalasstart mot Malmö och det var lagets powerplayspel som visade vägen. Först pricksköt Johannes Kinnvall 1–0 efter 4.25 i samband med att Lance Bouma satt utvisad och drygt två minuter senare styrde Linus Ölund in 2–0 på Dmytro Timashovs fina passning när Carl Persson befann sig på botbänken.

Efter det kändes det som att det inte var något snack om saken. Malmö hade svårt att skapa något av värde och det är kanske inte så konstigt med tanke på att de drog på sig den ena utvisningen efter den andra, sammanlagt sju stycken i matchen.

I Brynäs mål hade Anders Lindbäck det rätt så ensamt.

– Det är svåra matcher när man inte får så mycket skott emot sig. Det är mer tacksamt att få 30 skott och vara inne i det hela tiden, men det kändes bra, det tycker jag och laget var väldigt stabilt framför mig, säger Lindbäck som räddade blott 13 skott och höll nollan för första gången den här säsongen.

– Jag tycker mitt spel har följt lagets prestationer. De matcher vi vunnit tycker jag att jag varit väldigt bra och gjorde många avgörande räddningar i viktiga lägen, men det har varit lite upp och ner. Det känns bra men det gäller att både vi som lag och jag jobbar med kontinuiteten, säger Lindbäck.

Brynäs vann till slut matchen med 4–0 efter att Nick Olesen och Oscar Eklind, också det i powerplay, gjort varsitt mål i den tredje perioden.

Du kanske också gillar