Hem Sport “Bulan” Berglund inför dramat i Luleå: “Rimligt att det blivit sju matcher”

“Bulan” Berglund inför dramat i Luleå: “Rimligt att det blivit sju matcher”

förbi admin
0 kommentar


Efter sex raka hemmasegrar är vi framme vid en match sju i finalserien mellan Luleå och Färjestad.

I morgon kväll ska guldmedaljerna delas ut i Coop Norrbotten Arena och under onsdagens så genomfördes säsongens sista träning – Luleå gnuggade på sitt powerplay och boxplay och efter runt en halvtimme så samlade “Bulan” Berglund till sig sina spelare och sa några ord innan träningen avslutades.

– Det känns bra, förväntansfullt och det känns som att vi haft långledigt nu fast att det bara varit två dagars brejk. Vi känner oss redo för i morgon, säger Luleåtränaren.

Luleå har fansen i ryggen inför avgörandet och frågan om det är en fördel eller ökar pressen går att vända och vrida på hur många gånger som helst.

Det vi vet är att det varit en oerhört jämn finalserie och det är bara andra gången som vi får se ett avgörande av en finalserie i match sju.

– Det känns ganska rimligt att det blivit sju matcher. Två bra lag, två jämna lag och små saker som kommer avgöra där ute och vi känner oss förberedda, säger Berglund.

Foto: Bildbyrån

Färjestad behöver bryta trenden i finalserien för att bli mästare men Luleåtränaren vill inte fokusera på motståndet inför det dramatiska avgörandet som väntar.

– Jag förväntar mig bara att vi ska gå in och göra det vi ska göra, det är vad jag förväntar mig. Vad dom gör är upp till dom, säger han.

Hur kommer sista dygnet se ut nu för er?

– Samma som en vanlig match. Värmning imorgon, matchsnack, alla laddar upp för sin egen del och försöker komma så förberedda som möjligt till match.

Du kanske också gillar