Hem Sport Calle Halfvarsson vann Alliansloppet: ”Nu kan jag lägga rullskidorna på hyllan”

Calle Halfvarsson vann Alliansloppet: ”Nu kan jag lägga rullskidorna på hyllan”

förbi admin
0 kommentar

Redan efter halva Alliansloppet i Trollhättan ryckte några åkare efter att Calle Halfvarsson satt upp hög fart. Med drygt sju kilometer kvar var det bara Calle Halfvarsson och Eirik Sverdrup Augdal kvar i utbrytningen – då missade svensken att fånga en mugg med vatten och slog uppgivet ut med händerna.

– Ett trötthetstecken att missa det där, säger han i TV4:s sändning.

Halvarsson tappade några meter, men körde sedan ikapp norrmannen och åkte ifrån. De sista kilometerna körde han solo, med klungan tät bakom. I mål var han bara sekunder före klungan.

– Jag är helt slut, och var det hela sista varvet. Men jag kände att är det någon gång jag ska vinna så är det nu. Jag har snubblat in här på upploppet tidigare så jag var inte säker på att jag skulle vinna.

Piken till konkurrenterna

Det var Halfvarsson själv som fick ta stort ansvar för att hålla uppe farten.

–  Jag frågade om de ville dra flera gånger. Men det gick för sakta när de andra drog.

Segern var en revansch efter att ha brutit ifjol och ramlat i ledningen 2020. Även om han vann loppet för första gången och gjorde det med stil vill han inte dra för stora växlar.

– Jag känner att det svarar bra i stakningen. Det är i alla fall ett tecken på att man är bra på stakning. Jag har varit på pallen här innan, men aldrig vunnit. Nu kan jag lägga rullskidorna på hyllan.

Max Novak var näst bäste svensk på fjärde plats. 16-årige supertalangen Alvar Myhrback körde i mål på 20:e plats, två placeringar framför Petter Northug

Ribom vann damloppet

Det blev svensk seger även på damsidan, där Emma Ribom spurtade ner Astrid Øyre Slind. Det var andra årets i rad hon vann det långa loppet, efter att ha besegrat Hanna Falk ifjol. Då vann hon även de övriga två loppen som anordnas samma helg.

– Jag trivs i Trollhättan och hade en bra dag. Det var sällskapsresa i två varv och jag försökte att inte tappa tålamodet först. Sen var jag med på varje ryck som blev, säger Ribom till TV4.

Magni Smedås tog tredjeplatsen medan gårdagens sprintvinnaren Linn Sömskar kom fyra.

Du kanske också gillar