Hem Sport Carlén om flytten till Blåvitt – snackade med ”DMK”: ”Extra roligt”

Carlén om flytten till Blåvitt – snackade med ”DMK”: ”Extra roligt”

förbi admin
0 kommentar

Adam Carlén har följt IFK Göteborg sedan barnsben. Under tisdagen presenterade ”Blåvitt” att 22-åringen skrivit på ett kontrakt med klubben över 2025.

Foto: IFK GÖTEBORG

Från Lugnås och Björsäters IF till IFK Göteborg.

Nästan tio år efter att David Moberg Karlsson lämnade ”Blåvitt” blev nästa Lugnåsgrabb under tisdagen klar för de näst mesta mästarna.

– Jag har pratat med David och han hade bara gott att säga om klubben, säger Adam Carlén.

2011 gjorde en då 16-årig David Moberg Karlsson allsvensk debut i IFK Göteborg. Två år senare styrde ”DMK” kosan till Sunderland och sedan dess har mycket vatten runnit under broarna för 28-åringen som numera återfinns i Japan och Urawa Red Diamonds.

Under tisdagskvällen stod det klart att Göteborgarna återupptar sin ”Björsäter-tradition”. Tolv år efter att Moberg Karlsson lämnat ”Blåvitt” blir Adam Carlén nästa Lugnåsgrabb att dra på sig den randiga tröjan.

Adam Carlén blir nästa Björsäter-kille i den blåvita tröjan.

Foto: IFK GÖTEBORG

– Det känns riktigt bra. Direkt när Blåvitt hörde av sig kändes det väldigt intressant. När jag pratat med dem fick jag en bild av att det är något spännande på gång och förhoppningsvis kan vi ta klubben dit den här hemma, i toppen, säger Carlén.

”En dröm”

För den reslige 22-årigen betyder det också lite extra att det blev just IFK Göteborg.

– Både jag och David Moberg Karlsson är från Lugnås, så när han spelade där började jag följa Blåvitt som liten. Det gjorde det extra roligt när dem hörde av sig och att få kliva ut på Ullevi till ”Snart skiner Poseidon” är en dröm, säger Carlén.

Har du pratat något med David om din övergång?

– Ja, vi har pratat lite om det. Han hade bara gott att säga om klubben och att han trivdes väldigt bra där. Det känns skönt att ha pratat med någon som har erfarenhet av klubben och jag tror det här är ett bra steg för mig.

David Moberg Karlsson spelar sedan ett drygt år tillbaka i Urawa Red Diamonds i Japan. (ARKIVBILD)

Foto: Eugene Hoshiko

Carlén kommer senast från Degerfors IF där han sedan A-lagsdebuten 2019 sammanlagt gjort över 100 matcher i allsvenskan och superettan. Vid årsskiftet gick kontraktet med värmlänningarna ut och nu går alltså flyttlasset vidare till Göteborg.

– Det är ett steg upp helt klart. Det är en större och proffsigare klubb med mer förväntningar runt om. Jag tror att det är en rolig miljö att utvecklas i och jag tycker att vi har ett spännande lag, säger han och fortsätter:

– Jag tycker oftast att jag spelat som bäst mot de bästa lagen. Typ som när Blåvitt kom till Stora Valla eller borta mot de andra storlagen. När det är mycket publik är det som att någonting extra i mig går i gång. Jag steppar upp när det är tryck på läktarna, så det ska bli kul.

Ny position

Förutom en helt ny omgivning ser Carlén även ut att få spela på en helt ny position. I samband med att hans presentation på IFK:s hemsida gjorde tränaren Mikael Stahre det tydligt att han ser sitt senaste nyförvärv som mittback.

En position Carlén inte har startat en enda match på i Degerfors.

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre ser främst Adam Carlén som mittback. (ARKIVBILD)

Foto: MICHAEL ERICHSEN

– De har lagt upp en plan. Först och främst värvar de mig som fotbollsspelare, men de tycker att jag har kvalitéer för att spela mittback. Främsta anledningen är mitt duellspel, men de tror även att jag kan göra nytta med min uppspelsfot som mittback, säger Carlén och avslutar:

– Det ska bli spännande och jag tror att det blir bra. Det kommer såklart vara lite annorlunda i början, men jag vet vad jag kan. Jag ser inga problem, utan är riktigt taggad på att komma i gång.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar