Hem Sport Carlos Alcaraz gick från klarhet till klarhet i ATP-turneringen i Madrid – besegrade världsettan, världstrean och världsfyran

Carlos Alcaraz gick från klarhet till klarhet i ATP-turneringen i Madrid – besegrade världsettan, världstrean och världsfyran

förbi admin
0 kommentar

Carlos Alcaraz stod för en enorm insats i helgen när han vann ATP Masters-turneringen i Madrid. I fredagens kvartsfinal besegrade han sin landsman Rafael Nadal, i lördagens semifinal världsettan Novak Djokovic och i söndagens final Alexander Zverev.

Den 19-årige spanjoren Carlos Alcaraz stod för en insats modell enorm när han vann ATP Masters 1000-turneringen i tennis i Madrid. Alcaraz lyckades nämligen med konststycket att besegra såväl världsettan, världstrean som världsfyran – inom loppet av drygt två dygn.

I fredagens kvartsfinal ställdes Alcaraz mot massakungen Rafael Nadal, världsfyra, men det hindrade inte den unge spanjoren från att slå ut sin betydligt mer rutinerade landsman. 6–2, 1–6, 6–3 skrevs Alcaraz segersiffror i matchen som räckte två timmar och 29 minuter.

– Det betyder en hel del för mig att allt det hårda jobb som jag gör varje dag betalar sig tillbaka. Och att besegra “Rafa” som är den största spelaren genom alla tider på massa betyder massor för mig, sade Alcaraz på ATP-tourens webbplats.

Tidigare i år steg han in i topp-10 på världsrankingen och i mars i Miami vann han sin första Masters 1000-titel. Alcaraz blev i samma veva den yngste spelaren, och den enda tonåringen, som lyckats besegra den legendariske Nadal på massa (grus).

Grym säsong på gång

Segern säkrade att Alcaraz steg från nia till sexa på den nyaste världsrankinglistan, men hungern den blev bara större. I lördagens semifinal gick nämligen världsettan Novak Djokovic samma öde till mötes: 6–7, 7–5, 7–6 skrevs spanjorens segersiffror över den serbiske världsettan i en match som räckte tre timmar och 35 minuter.

– Jag vet inte var skillnaden uppstod. Det var så nära. Han hade sina chanser att brejka min serve i slutet av andra set.

– Jag vet att jag spelade väldigt bra och för återstoden av säsongen tror jag att jag kommer att kunna slå alla de bästa spelarna, så det gav mig en hel del självförtroende, sade Alcaraz efter semifinalsegern på ATP-tourens webbplats.

I och med segern blev 19-åringen den förste någonsin som vunnit över Nadal och Djokovic på massa i en och samma turnering, och den elfte som klarat av det oberoende av underlag.

Och rätt hade han när han sade att självförtroendet bara ökar. I söndagens final besegrade han den tyske världstrean Alexander Zverev. Siffrorna? 6–3, 6–1.

Det var Alcaraz fjärde ATP-titel den här säsongen vilket är mest av alla spelare.

Han blev också den yngste spelaren som lyckats med bedriften att besegra tre top-5-spelare i en och samma turnering sedan ATP-touren lanserades år 1990. Den tidigare rekordhållaren var ingen mindre än Djokovic som var 20 år är han slog ut världstrean Andy Roddick, världstvåan Rafael Nadal och världsettan Roger Federer i Montreal 2007.

Du kanske också gillar