Hem Sport Carlos Rodriguez hyllas efter bilderna i Vuelta 2022

Carlos Rodriguez hyllas efter bilderna i Vuelta 2022

förbi admin
0 kommentar

Så här såg Carlos Rodriguez ut efter den 18:e etappen i Vueltan.

Nu hyllas han av sin stallkamrat Tao Geoghegan Hart – som skickar en känga till alla fotbollsspelare.

”Visa den här bilden för en clown som rullar runt på fotbollsplanen i 90 minuter och vädjar om VAR”, skriver han.

Vuelta a España 2022 har gått in i sitt avgörande skede och i morgon, söndag, avgörs den stora cykeltävlingen som ingår i Grand Tours, tillsammans med Giro d’Italia och Tour de France.

21-årige spanjoren Carlos Rodriguez ligger just nu sjua i totalen och lär således få svårt att kamma hem titeln, men alldeles oavsett kommer han att lyftas fram som en av tourens stora hjältar.

I torsdagens etapp – den 18:e av totalt 21 – var han med om en otäck krasch där han slogs blodig och tvingades få läkarvård. Men trots detta fullföljde han etappen och tog sig i mål.

Pikar fotbollsspelare

Efteråt hyllades han stort av stallkamraten Tao Geoghegan Hart, som samtidigt skickade en syrlig känga till alla fotbollsspelare.

”Visa mig en tuffare kille, det går fan inte. Den här sporten är helt brutal ibland. Visa den här bilden för en clown som rullar runt på fotbollsplanen i 90 minuter och vädjar om VAR”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Den här grabben fortsatte kämpa i fem timmar till. Min rygg är helt förstörd, men det går inte att klaga när man samtidigt ser någon kriga på det här sättet”.

”Fantastiska lagkamrater”

Det var Geoghegan Hart som gav stallkompisen Rodriguez (båda tävlar för Ineos Grenadiers) draghjälp tillbaka till klungan och Rodriguez kunde till slut korsa mållinjen en dryg minut efter sina värsta rivaler i toppen.

Mer än godkänt, sett till omständigheterna.

”Ingen rolig dag för mig, men som tur är har jag fantastiska lagkamrater. Tack för ert slit och tack till alla i publiken som hejade på mig, ni gav mig energin jag behövde för att ta mig i mål. Jag kommer fortsätta kämpa, det här är inte över”, skrev Rodriguez på Twitter efteråt.

Du kanske också gillar