Uruguay åkte under fredagen ut i gruppspelet i Qatar-VM. Efter matchen var flera uruguayanska spelare vansinniga, däribland Jose Gimenez och Edinson Cavani, och konfronterade domarteamet. Både Gimenez och Cavani blev varnade efter slutsignalen, och när Cavani var på väg ner i spelartunneln välte han även omkull VAR-skärmen.

Nu skriver den spanska tidningen Marca att Gimenez och Cavani kan straffas med avstängningar i efterhand, och att avstängningarna i sådana fall gäller vid landslagsspel. 

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo, som har nya uppgifter, kan det till och med bli 15 matchers avstängning för Gimenez. Enligt tidningen armbågade mittbacken en Fifa-delegat i huvudet, vilket alltså skulle kunna leda till det hårda straffet. 

Uruguays spelare var bland annat irriterade över att de blev nekade två straffar mot Ghana i den sista gruppspelsomgången. Uruguay vann med 2-0, men hade behövt ytterligare ett mål för att gå vidare till åttondelsfinal. Uruguay hade lika många poäng och samma målskillnad som Sydkorea, vilket gjorde att Sydkorea gick vidare med fler gjorda mål i gruppspelet.