Hem Sport Contes totalsågning av Doherty: “Jag är inte dum

Contes totalsågning av Doherty: “Jag är inte dum

förbi admin
0 kommentar

Inför säsongen 2020/21 valde Tottenham att köpa loss Matt Doherty, som dessförinnan hade imponerat som höger wingback i Wolverhampton. 30-åringen har dock inte lyckats ta en ordinarie startplats i Spurs-tröjan och den här säsongen har han endast spelat 26 minuter över tre inhopp.

På tisdagskvällen väntar ett bortamöte med Eintracht Frankfurt i Champions League-gruppspelet för Tottenham. Chefstränare Antonio Conte fick då frågan om Doherty – och gav ett förvånansvärt ärligt svar.

– Förra säsongen spelade Doherty varje match. Jag anser att han i nuläget inte kan starta matcher. Jag är inte dum, jag vill inte förlora, säger Conte på en presskonferens.

Antonio Conte fick även förklara varför nyförvärvet Djeb Spence har fått sparsamt med speltid så här långt.

– Fans är fans. Jag förstår att de har synpunkter, men jag ser var som hänger på träningarna varje dag, säger Conte och fortsätter:

– Vi pratar om en ung spelare med potential, men jag upprepar: Jag försöker att välja det bästa laget. Om fansen litar på mig, då litar de på mig. Men valen är mina. Om jag väljer att inte ta ut en spelare är det för att han kanske inte är redo.

Tottenham ligger på tredje plats i Premier League, fyra poäng bakom serieledaren Arsenal.

Du kanske också gillar